27 Eylül 2009 Pazar

ADA'M





İlk gelisi gibi dunyaya gelisi de surpriz oldu Ada'min. 25 Eylul Cuma gunu saat 20:06 da aramiza katildi. Cok buyuk bir kalabalik Ada'mi bekledik hastanede sabirsizlikla. Veeeee sonunda teyze oldum ben de. Onu izlemeye doyamiyorum. Bu nasil bir duygu ki tarif edemiyorum. Seni cok seviyorum teyzecimmmmm.

24 Eylül 2009 Perşembe

PATLICAN YEMEGI


İste saglikli bir sebze yemegi daha...

Malzemeler:
  • 4 adet patlican

  • 1 adet kurusogan

  • 1 adet domates

  • 4 dis sarimsak

  • 2 adet biber

  • 1 su bardagi su

  • 2 cay kasigi tuz

  • 1 tatli kasigi seker

  • 1 cay bardagi zeytin yagi

Yapilisi:

  • Patlicanlari alacali olarak soyup kucuk kucuk dograyin ve tuzlu suda yaklasik yarim saat bekletin.

  • Yayvan bir tencereye once suyunu suzdugunuz patlicanlari, daha sonra dogranmis soganlari, en uste de biber ve domatesleri koyun.

  • Yag, su, tuz ve sekeri ekleyip tencereyi sallayarak karistirin.

  • Yemegin suyu kaynayincaya kadar yuksek ateste, daha sonra kisik ateste yaklasik yarim saat pisirin.

  • Bu arada yemegi kasikla cok fazla karistirmamaya ozen gosterin.

Afiyet olsun :)



15 Eylül 2009 Salı

TAVUK SUYU CORBA

Ozellikle kis aylarinda soguk alginligi icin yaptigim bu corbayi bu kez uzun zamandir yapmadigimi farkederek yapip 2 gun boyunca aksam yemeklerimize eslik etmesini sagladim.


Yemeklerimi cogunlukla aksamlari isten sonra yapip fotograflayabildigimden fotograflar golgeli ve istenilen netlikte cikmiyor maalesef.

Gelelim hasta iyilestiren her derde deva tavuk suyu corbamin yapilisina;


Malzemeler:
  • 1 adet kalcali but
  • 2 yemek kasigi tel/arpacik sehriye
  • 2 yemek kasigi un
  • 4 yemek kasigi zeytin yagi

Terbiyesi icin;

  • 1 adet limon
  • tuz
  • 1 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:

  • Tavugu yaklasik 2lt lik tuzlu suda haslayin. Biraz soguyunca tavuk etlerini didikleyin.
  • Un ve zeytinyagini kavurup, uzerine yavas yavas tavuk suyu ekleyin.
  • Icine sehriyeleri ve didiklenmis tavuk etlerini koyup, arada karistirarak kaynatin.
  • Bir kapta yumurta sarisi ve limon suyunu cirpip icine kaynayan corbanin suyundan bir miktar koyup karistirin. (Yumurtalarin pismemesi icin kaseye corbanin suyunu yukaridan dokun)
  • Daha sonra bu terbiyeyi corbaya ekleyip iyice karistirin. (Corbanin kesilmemesi icin terbiyeyi yine yukaridan dokun)
  • Uzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.

11 Eylül 2009 Cuma

ACI BIBER SOSU



Bu sosu ozellikle kis aylarinda yemek icin yaptim. Aci olan herseyi cok seviyorum. Bu da oyle bol acili bir sos oldu. Buzdolabinda havalarin sogumasini ve istah acici olarak yenmeyi bekliyor.




Yukaridaki biberleri pazardan aldim. Renginden de anlasilacagi gibi oldukca acilar.


Malzemeler:

  • 1,5 kilo domates

  • Kendi aci zevkinize gore aci biber. Ben yaklasik 10 tane kullandim.

  • 3 dis sarimsak

  • 2 yemek kasigi sirke

  • 1 yemek kasigi tuz

Yapilisi:

  • Biberleri yikayin ve saplarini kesin.

  • Kabuklarini soydugunuz domatesleri, biberleri ve sarimsaklari rondodan gecirin.

  • İcine sirke ve tuzu ilave edip kavanozlara doldurun ve kapaklarni iyice kapatip, buzdolabinda saklayin.

Bu olculerle benim 2 kavanoz sosum cikti.


6 Eylül 2009 Pazar

BALIK KEYFI


Gectigimiz Cuma gunu yapmis oldugumuz balik keyfi. Menude balik oldugu zaman yaninda cok fazla cesit olmuyor bizim evde. Bol salata ve corba eslik ediyor baligin yanina genellikle. Yine klasik bir balik sofrasi ve canim arkadaslarimiz...
Menudekiler: Balik, domates corbasi, cevizli yesil salata, biber dolmasi ve kirmizi biber sosu.
Denizden yillar once topladigimiz deniz kabuklari. Denizden cikan herseyi cok seviyorum :)

Baligi genellikle firinda yapiyorum. Ozellikle buyuk baliklari. Ben temizlenmis baliklari yikayip, bicakla her iki tarafina derin cizikler yapiyorum. Uzerine ve icine ise bir kapta hazirlamis oldugum zeytinyagi, tuz ve karabiber karisimini suruyorum. Limon dilimleri ve kirmizi biberle susluyorum. Pisirme kagidi serdigim tepsiye dizip, turbo firinda yaklasik 30 dakika pisiriyorum. En saglikli ve en lezzetli yemeklerden biri.

4 Eylül 2009 Cuma

ILK MIMIM :)

*Mutfagimdaki 2000 parca Educa puzzle.


Sevgili Esra (http://www.ezomutfakta.blogspot.com/) beni mimledi. Veee ilk mimim olmasi itibariyle biraz da degisik bir durum benim icin. Gelelim cevaplarima.

1. En sevdiğiniz bloger?

Gonulden baglandigim ve gelismesi icin caba harcadigim kendi blogum disinda, bu blogun olusmasi icin bana ilham veren bazi bloglar var.

2.En sevdiğiniz yer?
Izmir ve guzel evim.

3.En sevdiğiniz aksesuar?
Kucuk tasli bilekligim.

4.En sevdiğiniz hayvan?
Kesinlikle kopek.

5.En sevdiğiniz içecek?
Su.
6.En sevdiğiniz tatlı?
Tiramisu.

7.En sevdiğiniz film?
Ghost.

8.En sevdiğiniz pc programı?
Iste, evde heryerde Excel.

9.En sevdiğiniz tv programı?
Lost.

10.En sevdiğiniz renk?
Beyaz.

11.En sevdiğiniz çizgifilm karakteri?
Winnie the pooh.

12.En sevdiğiniz yazar?
Yilmaz Ozdil.
Bunun uzerine ben de arkadasim Figen'i mimliyorum.

2 Eylül 2009 Çarşamba

2. YILIMIZ




Bugun canim kocisimle evliligimizin 2. yili. 2 yildir evliyiz ama tam 11 yildir birbirimizi taniyoruz. Umarim onumuzdeki tum yillarimiz bu 2 sene gibi huzurlu gecer. Yasadigimiz ve yasattigin hersey icin tesekkurler canim.


***


SEN BENİM EN KIYMETLİMSİN

EN GÜZEL VAZGEÇİLMEZİMSİN

SEN BENİM EN KIYMETLİMSİN

SEVMEKLE BİTMEYENİMSİN

SEN BENİM HAKİKATLİMSİN

EN DERİN EN İÇİMDESİN

SEN BENİM EN GÜZEL DERDİMSİN




1 Eylül 2009 Salı

KIRMIZI BIBERLI SOS




Yok boyle bir sos :) Pazar gunu Sevi'cigimin tavsiyesiyle yapmis oldugumuz kirmizi biberli sos. İster yemegin yaninda, ister ekmegin uzerine surup yiyin. Bu sosu tadan herkes bayildi. Kavanozlarca siparis aldim. Deneyin siz de cok seveceksiniz.
Asagida verecegim olculerle yarim kavanoz cikti. Bu benim icin de denemeydi. Ama en kisa zamanda bir kac kavanoz yapacagim.
Simdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 kilo kirmizi salcalik biber
  • 2 dis sarimsak
  • Biraz zeytin yagi
  • Tuz, sumak, karabiber, nane
  • Bir kac damla limon suyu
  • 2 yemek kasigi salca

Yapilisi:

  • Once biberlerin sap kisimlarini kesip icindeki cekirdekleri cikarin ve yikayin.
  • Daha sonra duduklu tencerede yaklasik 25 dk kaynatin.
  • Haslanmis biberlerin zar gibi kabuklarini soyup rondonun icine koyun.
  • Uzerine salca, sarimsak, baharatlar ve limon suyunu ekleyip rondodan gecirin.
  • En son uzerine biraz zeytin yagi gezdirip kavanozlara koyup, buzdolabinda saklayin.