29 Ekim 2009 Perşembe

FIRINDA SEBZELI TAVUK


Cok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemek. Tavsiye ederim efendim :)

Malzemeler:
  • 6 adet izgaralik tavuk
  • 1 adet patates
  • 2 adet yesil biber
  • 1 adet havuc
  • 4 yemek kasigi konserve bezelye
  • 1 adet domates
  • 4 dis sarimsak
  • 1 adet kuru sogan
  • Zeytin yagi
  • 1 yemek kasigi salca
  • 2 yemek kasigi limon suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Hazirlanisi:

  • Tavuklari yikayin.
  • Br kapta zeytinyagi, baharatlar, limon suyu, salca ve tavuklari karistirin. Sebzeleri hazirlayana kadar bu sosta bekletin.
  • Patates, havuc, biber, domates, sogan ve sarimsaklari soyup yemeklik dograyin.
  • Tavuk ve tum sebzeleri karistirin.
  • 2 adet firin posetininin icini unlayip, tum malzemeleri posetlere paylastirin. Agzini sikica bagladiginiz posetlerin uzerine bir kac delik acin.
  • Firin tepsisine yerlestirdiginiz posetleri turbo firinda 230 derecede yaklasik 40 dakika pisirin.

Afiyet olsun :)

18 Ekim 2009 Pazar

ZEYTINYAGLI BIBER DOLMASI


Bu dolmanin hem yapilisini hem de lezzetini cok seviyorum. Hemen hemen her hafta aksam yemeklerimize eslik ediyor. Bu tarif de bana en uygun olani. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • 14 adet dolmalik biber
  • 1 adet kurusogan
  • 2 dis sarimsak
  • Yarim demet maydonoz
  • Yarim demet dereotu
  • 4-5 yaprak taze nane (yoksa kuru nane)
  • 2 adet domates
  • Tuz, karabiber, sumak
  • 4 corba kasigi zeytin yagi
  • 1/2 su bardagi su
  • Pirinc (Ben hazirlanan icin artmamasi icin eger biberler kucukce 1'er tatli kasigi, buyuk ise 1'er yemek kasigi pirinc koyuyorum)

Hazirlanisi:

  • Soganlari ve sarimsaklari rondodan gecirin.
  • Zeytinyaginda sogan ve sarimsaklari kavurun.
  • Pirincleri ayiklayin ve yikayin.
  • Uzerine pirincleri koyun ve karistirin.
  • 1/2 su bardagi su ekleyin.
  • Suyunu cekince pirincler tam pismeden alin.
  • Icine ince ince dogranmis maydonoz, dereotu, nane, domates ve baharatlari ekleyin.
  • Temizlenmis olan biberleri doldurun.
  • Uzerlerine kucuk kucuk kesilmis domateslerden kapak yapin.
  • Tencereye yerlestirdiginiz biberlerin yarisina kadar gelecek sekilde su ekleyin.
  • Kisik ateste pisirin.

Afiyet olsun :)

12 Ekim 2009 Pazartesi

SOSYETE MANTISI



Cok lezzetli ve bir o kadar da pratik bir manti. Gercek mantinin yerini tutmasa da kisa zamanda hazirlanabilen ve lezzetli bir yemek.

Malzemeler:
  • 4 adet hazir yufka
  • Yarim kilo kiyma
  • 1 adet kurusogan
  • Tuz, karabiber
  • Yogurt
  • Sarimsak
  • Toz biber
  • Tereyagi/zeytinyagi
Hazirlanisi:
  • Sogani rendeleyin.
  • Kiyma ve sogani biraz zeytinyagi ile kavurun.
  • Icine tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Her bir yufkayi dorde bolun. Toplam 16 adet ucgen yufkaniz olacak.
  • Yufkalarin genis kismina hazirlamis oldugunuz kiyma harcinizdan koyun.




  • Ucgen seklindeki yufkalari once sigara boregi seklinde sarip, daha sonra uclarindan sarmal seklinde kivirin.

  • Borekleri pisirme kagidi serilmis tepsiye dizin.
  • Uzerlerine elinizle biraz su serpin.

  • Onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 30-40 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.
  • Firindan aldiginiz mantilarin uzerine hazirlamis oldugunuz sarimsakli yogurdu dokun. Sonra da tereyaginda kizdirdiginiz toz biberi.
Afiyet olsun :)

4 Ekim 2009 Pazar

HAVUCLU TARCINLI CEVIZLI KEK



Uzun zamandir yayinlanmayi bekleyen havuclu tarcinli cevizli kekim. Bu tarifin asli http://www.mutfaksirlari.com/havuclu-tarcinli-kek-issiz-adam-keki.html mutfak sirlarindan. Ama ben ufak degisiklikler yatim. Cok lezzetli bir kek. Tavsiye ederim :)




Gelelim tarife;

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kasigi tarcin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardagi yogurt
  • 2 su bardagi un
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 adet havuc
  • 1 cay bardagi dovulmus ceviz

Yapilisi:

  • Seker ve oda sicakligindaki yumurtayi iyice cirpin.
  • İcine vanilya, siviyag, yogurt, un, kabartma tozu ve tarcini ekeyin, iyice cirpin.
  • İcine soyulmus ve rendelenmis havuc ve cevizi ekleyip karistirin.
  • Firini 180 derecede isitin.
  • Yagladiginiz kek kalibina karisimi dokun.
  • Yaklasik olarak 30 dakika pisirin.

Afiyet olsun.