30 Kasım 2009 Pazartesi

KIYMALI PATLICANLI BOREK


Uzuuunnnn zamandir sitemi guncelleyemedim. Ama bu borekle bu arayi telafi etmek istiyorum. Cunku gercekten cok lezzetli, doyurucu ve herkesin begenisini kazanmis bir borek.

Malzemeler:
  • 300 gr kiyma
  • 3-4 adet yufka
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 patlican
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • 1/2 su bardagi sut
  • 1/2 su bardagi zeytinyagi/misirozu yagi
  • Tuz, karabiber

Yapilisi:

  • Oncelikle patlicanlari alacali olarak soyup, tuzlu suda yarim saat bekletin.
  • Kiymayi ve kucuk kucuk dogranmis kuru sogani 2 yemek kasigi zeytinyagi ile kavurun.
  • Ayri bir yerde patlicanlarin suyunu suzup, biberlerle birlikte 4 yemek kasigi zeytin yaginda kavurun.
  • Patlicanlar pismeye yakin uzerine kabuklari soyulmus ve kucuk kucuk dogranmis domatesi ekleyin ve biraz daha kaynatin.
  • Ayri yerde kavurdugunuz kiymayi patlicanlarin uzerine ekleyip, tuz ve karabiberle karistirin.
  • 1/2 su bardagi sut ve zeytin yagini karistirin.
  • Yaglanmis firin tepsisine yufkalarinizin 2 tanesini yayin. Uzerine hazirlamis oldugunuz borek harcininin tamamini dokun. Daha sonra uzerine kalan 2 yufkayi daha yerlestirin.
  • Boregi bicak yardimiyla karelere bolun.
  • Hazirlamis oldugunuz sut-yag karisimini boregin uzerine dokun.
  • 200 derece firinda yaklasik 40 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun.

15 Kasım 2009 Pazar

PIZZA


Bu ev yapimi pizzayi cok uzun zaman once Yamac'la birlikte yapmistik. İlk kez yapilan bir pizzaya gore oldukca basarili ve lezzetli bir pizzaydi. O kadar lezzetliydi ki pistikten sonra fotografini cekmeye bile zamanimiz olmadi :)
Malzemeler:
Hamuru icin,
  • 2 bardak un
  • 1.5 su bardagi su
  • 1 tatli kasigi maya
  • 1 cay kasigi tuz

(Bu malzemeler kalin hamurlu bir pizza icin, siz ince hamurlu istiyorsaniz malzemeleri tam yari yariya azaltin)

Sosu icin,

  • 3 yemek kasigi salca
  • 1 fincan su
  • 1 tatli kasigi sarimsak sosu (varsa)
  • 1 tatli kasigi kekik
  • 1 tatli kasigi nane
  • Tuz, karabiber

Ust malzeme icin,

İstediginiz miktarda

  • Salam
  • Sucuk
  • Yesil biber
  • Cekirdeksiz zeytin
  • Mantar
  • Misir
  • Rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi:

  • Hamuru yapmak icin tum malzemeleri karistirip yogurun ve 1 saat kabarmasi icin bekletin. (Ekmek yapma makinaniz varsa, hamur bolumunde hamurunuzu hazirlayabilirsiniz)
  • Sos malzemelerinin hepsini karistirin.
  • Mayalanan hamuru yuvarlak sekilde acin.
  • Uzerine sosu bir firca yardimiya surun.
  • Uzerine ince ince kesmis oldugunuz malzemeleri ekleyin.
  • Pisirme kagidi serdiginiz tepside onceden isitilimis 190 derece firinda yaklasik 30 dakika pisirin.

4 Kasım 2009 Çarşamba

FIRIN MAKARNA



Firin makarnayi ilk defa denedim. Ama bloguma eklenmeyi haketti. Gercekten cok lezzetli ve doyurucu.

4 kisilik
Malzemeler:
  • 1 paket kalin cubuk makarna(ici bos boru gibi)
  • 1 su bardagi beyaz peynir
  • 1 su bardagi kasar peyniri rendesi
  • 2 adet ince kiyilmis taze sogan
  • Yarim demet ince kiyilmis maydonoz
  • 1 su bardagi sut
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • Karabiber, pulbiber, tuz

Yapilisi:

  • Makarnayi haslayin ve suzun.
  • Bir kapta rendelenmis beyaz peynir, yarim su bardagi kasar peyniri, ince kiyilmis taze sogan ve maydonuzu, pul biber, karabiber, siviyag ve sutu karistirin.
  • Makarnaya bu karisimi ekleyin ve karistirin.
  • Bu karisimi hafifce yaglanmis bir firin kabina dokun.
  • Uzerine kalan yarim bardak kasar peyniri rendesini dokup onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri kizarana kadar yaklasik 20 dakika pisirin.
  • Dilimleyerek servis yapin.

Afiyet olsun.