17 Aralık 2009 Perşembe

BROKOLI CORBASI


Cok saglikli bir corba, iste karsinizda...

Malzemeler:
  • 700 gr kadar brokoli
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 adet patates
  • 5 su bardagi su
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • 2 yemek kasigi sivi krema ya da sut
  • Tuz, karabiber

Yapilisi:

  • Brokolilerin sert kisimlarini keserek ayirin. Cicekli bolumunu parcalara ayirin ve iyice yikayin.
  • Sogani dorde bolun.
  • Patatesi de bir kac parcaya ayirin.
  • Duduklu tencerenin icine yag, brokoli, patates ve sogani koyun. Uzerine su, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Duduklu tencerede sebzeler yumusayana kadar pisirin.
  • Sebzeler pistiginde ocaktan alin ve tum sebzeleri blenderdan gecirin.
  • Corba henuz sicakken krema veya sutu ekleyip karistirin.

Afiyet olsun.


13 Aralık 2009 Pazar

ET SOTE & SEHRIYELI PILAV

Uzun bir aradan sonra en sık yaptigim yemeklerden biriyle buradayim. Et sote ve herkesin bildigi pilav :)

Et sote:

Malzemeler:

  • 500 gr dana kusbasi
  • 1 adet kuru sogan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yesil biber
  • 1/2 paket mantar
  • Zeytinyagi
  • Tuz, karabiber, kekik

Hazirlanisi:

  • Etleri yikayin ve suzun.
  • Tencereye aldiginiz etleri yagsiz olarak cevirin.
  • Etler suyunu salip tekrar cektikten sonra arada karistirarak pisirin.
  • Suyunu ceken etlerin uzerine zeytinyagi, yemeklik dogranmis soganlari ekleyip kavurun.
  • Uzerine 3 su bardagi kadar sicak su ekleyip kisik ateste etleri pismeye birakin.
  • Etler pismeye yakin biberleri, mantari ve dogranmis domatesleri ekleyin.
  • Son olarak uzerine baharatlari ekleyip pistiginde ocaktan alin.

Pilav:

Genelde butun yemekleri 2 kisilik yapmaya calisiyorum. Evde 2 kisiyiz ve ertesi gune kalan yemekler maalesef pek istekli yenmiyor bizde. O yuzden bu pilavin tarifini 2 kisiye uygun olarak veriyorum.

(2 kisilik)

Malzemeler:

  • 1 su bardagi pirinc
  • 2 yemek kasigi arpa sehriye
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 1,5 su bardagi kaynamis su/et suyu
  • Tuz
  • 1 cay kasigi limon suyu

Hazirlanisi:

  • Pirincleri ayiklayip suda yikayin.
  • Tereyagini eritin.
  • Yagin uzerine sehriyeleri ekleyip rengi koyulasina kadar kavurun.
  • Uzerine pirincleri ekleyip biraz karistirin.
  • Et suyunun icine tuzu ekleyip karistin.
  • Tuzlu suyu pirinclerin uzerine ekleyin.
  • 1 cay kasigi limon suyu (pilavin daha beyaz olmasi icin) ilave ettiginiz pilavin altini kisip, pirincler suyunu cekene kadar pisirin.
  • Pilavin altini kapatip, uzerine kagit havlu koyup 15 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun.