31 Ekim 2011 Pazartesi

TAHINLI CITIRLAR


Hmmmm cok citir, cok kitir birsey bunlar. Nefis nefissss. Uzun sure bayatlamadan saklayabilirsiniz.

Malzemeler:
  • Baklavalık yufka
  • 1 su bardagi tahin
  • 1/2 su bardagi sivi yag
  • Toz seker
  • 1 su bardagi ceviz
  • Pudra sekeri
Hazirlanisi:
  • Baklavalık yufkalari 3'er 3'er ayirin.
  • Bir kase icinde tahin ve sivi yagi karistirin.
  • 3 adet yufkayi ust uste koyun.
  • Yufkalarin en ustune tahin karisimini bir firca yardimiyla surun.
  • Uzerine toz seker ve cekilmis cevizi serpin.
  • Yufkalari sigara boregi sarar gibi kenarlarini kivirmadan sıkıca sarin.
  • Sardiginiz yufkalari yaklasik 3 cm genisliginde verev sekilde kesin.
  • Yaglanmis bir borcama sirayla dizin.
  • 180 dereceye ayarlanmis firinda uzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
  • Sogudugunda uzerine pudra sekeri serpin.
Afiyet olsun :)