31 Mart 2013 Pazar

PATATESLI KUS YUVASI




Yapmasi cok kolay, tadi patates salatasi lezzetinde, gorunumu sevimli. Deneyin pisman olmazsiniz :)

MALZEMELER:
  • 3-4 adet patates
  • Yarim demet maydonoz
  • Yarim demet dere otu
  • Bir tutam taze nane
  • 2 havuc
  • Yesil zeytin
  • Limon, tuz, zeytin yagi
YAPILISI:
  • Patatesleri haslayin ve pure haline getirin.
  • Maydonoz, dere otu ve naneleri ince ince kiyin.
  • Patates puresinin icine dogranmis tum yesillikleri, tuz, zeytinyagi ve limon suyunu ilave edin.
  • Havuclari rendeleyip az zeytinyaginda hafif yumusayana kadar soteleyin.
  • Elinizle kus yuvasi sekli verdiginiz patateslerin oyuk olan kismina sotelenen havuclari koyun. En ustune de birer yesil zeytin koyp yumurta verin :)
  • Servis tabaginin el altina maydanozlari dallari ile koyup, uzerine kus yuvalarini yerlestirin.  



Afiyet olsun :)

14 Mart 2013 Perşembe

KREP




Sabah kahvaltilarinda, karninizin aciktigi her anda pratik ve lezzetli atistirmaliginiz krep. Bizim evde genelde pazar kahvaltilarinda bize eslik ediyor. Tarif kardesim Deniz'den. Bu olculerle yaklasik 10 adet krepiniz cikiyor. Ben krep tavasi olarak asagida gordugunuz Tantitoni marka 22 cm lik krep tavasini kullaniyorum. Fiyati cok uygun, orta buyuklukte krep yapmak icin de ideal.


                                                  


Malzemeler:
  • 1 su bardagi sut
  • 1 su bardagi + 1 corba kasigi un
  • 2 yumurta
  • 1 corba kasigi toz seker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 miktar yag
Hazirlanisi:
  • Seker ve yumurtalari cirpin.
  • Azar azar bir bardak un ve tuzu ekleyin.
  • Karisim katilasmaya basladiginda yavas yavas sutu ekleyip, iyice cirpin.
  • Bulundugu kabin agzini kapatip, yaklasik 1 saat buzdolabinda dinlendirin.
  • Pisirmeden once buzdolabindan cikarip, 1 kasik un ve kabartma tozunu ekleyip karistirin.
  • Tavayi cok az yaglayip kizdirin.
  • Kizgin tavaya 1 kepce hamurdan koyun.
  • Uzerinde gozenekler olustugunda diger tarafini cevirip, her iki yuzunu de pisirin.
  • Sıcak olarak peynirle, nutella veya bal/recelle servis edin.
Afiyet olsun :)