12 Ekim 2013 Cumartesi

EZOGELIN CORBA


Ezogelin corbayi cok sevmeme ragmen nedense yapimini gozumde cok buyutuyordum. Bu kadar kolay oldugunu bilseydim bu kadar beklemezdim. Hem cocuklar, hem buyukler icin gercekten doyurucu ve saglikli bir corba.

Malzemeler:

  • 1/2 su bardagi kirmizi mercimek
  • 1 yemek kasigi pirinc
  • 1 yemek kasigi bulgur
  • 1 adet orta boy sogan
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi
  • 7 su bardagi su/tavuk suyu
  • Tuz, nane, kekik
Yapilisi:
  • Sogani kucuk kucuk dograyip zeytinyagi/tereyagi karisiminda kavurun.
  • Salca ve unu ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Suyunu ilave edin.
  • Su kaynadiktan sonra mercimek, bulgur ve pirinci ekleyin.
  • Bakliyatlar pisince tuz, nane ve kekigi ekleyin, karistirip atesin altini kapatin.
  • Corbanizi yerken uzerine kimyon ve limon suyu eklemenizi tavsiye ederim. 
Afiyet olsun :)