Uzun bir aradan sonra iste firinda tavuk tarifim. Onceden beklemesi disinda oldukca pratik ve lezzetli bir yemek.
Malzemeler:
- 1 paket tavuk but
- 1 adet orta boy sogan
- 2 adet patates
- 2 adet yesil biber
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi salca
- Kekik, pul biber, tuz
- Zeytinyagi
Hazirlanisi:
- Tavuk butlarini yikayin.
- Sogan ve sarimsaklari rondodan gecirin.
- Yikanmis tavuklari sogan ve sarimsaklarla karistirin ve buz dolabinda bekletin.
- Buz dolabindan cikardiginiz tavuklarin uzerindeki sogan ve sarimsaklari siyirin.
- Salca, zeytinyagi ve baharatlari karistirip tavuklari bu sosla karistirin ve buzdolabinda bir sure bekletin.
- Patatesleri soyup parcalara bolun.
- Firin posetlerini 1 cay kasigi kadar unla silkeleyin ve fazla unu dokun.
- Posetlerin koselerine patates ve biberleri koyun.
- Daha sonra tavuklari yerlestirip firin posetlerinin agzini kapatin.
- Posetlerin uzerine bir kac delik acin.
- 200 derecede yaklasik 40 dakika firinda pisirin.
Afiyet olsun :)
bravo
YanıtlaSil