26 Nisan 2010 Pazartesi

FIRINDA TAVUK


Uzun bir aradan sonra iste firinda tavuk tarifim. Onceden beklemesi disinda oldukca pratik ve lezzetli bir yemek.


Malzemeler:
  • 1 paket tavuk but
  • Madde İşaretli Liste
  • 1 adet orta boy sogan
  • 2 adet patates
  • 2 adet yesil biber
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi salca
  • Kekik, pul biber, tuz
  • Zeytinyagi

Hazirlanisi:

  • Tavuk butlarini yikayin.
  • Sogan ve sarimsaklari rondodan gecirin.
  • Yikanmis tavuklari sogan ve sarimsaklarla karistirin ve buz dolabinda bekletin.
  • Buz dolabindan cikardiginiz tavuklarin uzerindeki sogan ve sarimsaklari siyirin.
  • Salca, zeytinyagi ve baharatlari karistirip tavuklari bu sosla karistirin ve buzdolabinda bir sure bekletin.
  • Patatesleri soyup parcalara bolun.
  • Firin posetlerini 1 cay kasigi kadar unla silkeleyin ve fazla unu dokun.
  • Posetlerin koselerine patates ve biberleri koyun.
  • Daha sonra tavuklari yerlestirip firin posetlerinin agzini kapatin.
  • Posetlerin uzerine bir kac delik acin.
  • 200 derecede yaklasik 40 dakika firinda pisirin.

Afiyet olsun :)

1 yorum: