Tarif sevgili www.ozgeninoltası.com dan.
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 portakal kabuğu
- 30 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu bisküvi
- Tencerede süt ve şekeri karıştırarak, orta ateşte kaynatın.
- Kaynayınca içine irmiği ve portakal kabuklarını ekleyin.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Altını kapatıp, tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Baton şeklindeki kalıbın içini streç film ile kaplayıp, tatlıdan 1 parmak kalınlığında dökün.
- Tam ortasına uzunlamasına bisküvileri yerleştirin.
- Üzerine tekrar 1 parmak kalınlığında tatlıdan ve tekrar bisküviden dizin.
- 3. sıra bisküviden sonra kalan tatlıyı üzerine dökün.
- Buz dolabında en az 3 saat bekletin.
- İyice donduktan sonra ters çevirip, üzerini istediğiniz gibi süsleyip, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder