6 Mart 2019 Çarşamba

PORTAKALLI İRMİK TATLISI


Tarif sevgili www.ozgeninoltası.com dan.

Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 portakal kabuğu
  • 30 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi 
Hazırlanışı:


  • Tencerede süt ve şekeri karıştırarak, orta ateşte kaynatın.
  • Kaynayınca içine irmiği ve portakal kabuklarını ekleyin.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Altını kapatıp, tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Baton şeklindeki kalıbın içini streç film ile kaplayıp, tatlıdan 1 parmak kalınlığında dökün.
  • Tam ortasına uzunlamasına bisküvileri yerleştirin.
  • Üzerine tekrar 1 parmak kalınlığında tatlıdan ve tekrar bisküviden dizin.
  • 3. sıra bisküviden sonra kalan tatlıyı üzerine dökün.
  • Buz dolabında en az 3 saat bekletin.
  • İyice donduktan sonra ters çevirip, üzerini istediğiniz gibi süsleyip, dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder