Bu kadar guzel olacagini daha onceden tahmin edemezdim. Yumusacik citir citir bir borek oldu.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta sarisi
- Corek otu
İci icin:
- 1 paket ispanak (yaklasik 700 gr)
- 1 adet kuru sogan
- 300 gr mantar
- Tuz, karabiber
Ustu icin:
- 1 su bardagi yogurt
- 1 adet yumurta
- Yarim cay bardagi zeytinyagi
Yapilisi:
- Ispanaklari iyice yikayip kucuk kucuk dograyin.
- Bir tencerede az zeytinyaginda ispanaklar suyunu cekene kadar pisirin.
- Soganlari yemeklik dograyin.
- Mantarlari da kucuk kucuk dograyip soganlarla birlikte az zeytin yaginda kavurun.
- Ispanak ve mantarlari karistirip uzerine tuz ve karabiber ilave edip iyice karistirin.
- Yufkalari ust uste serin ve 8'er parcaya bolun. Toplam 24 adet boreginiz olacak.
- Yufkalarin uzerine yogurt, zeytinyagi ve yumurtadan olusan karisimdan surun.
- Yufkalarin genis kismina hazirladiginiz icten koyup kenarlarini katlamadan sarip, etrafinda cevirerek spiral sekli verin.
- Borekleri yagli kagit serilmis tepsiye dizip uzerlerine birer yemek kasigi su dokun.
- Vaktiniz varsa borekleri buzdolabinda yaklasik 1 saat dinlendirin.
- Buzdolabindan cikardiginiz boreklerin uzerine cirpilmis yumurta sarisi surun ve uzerine corek otu serpin.
- Onceden isitilmis 180 derece firinda boreklerin uzeri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun :)
çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık. bir sonraki sefere tadına bakabilmek için şimdiden sabırsızlanıyoruz. ama bu sefer sevgili eşinden önce davranmamız lazım :))))
YanıtlaSilellerinize,kollarınıza,vücüdunuza sağlık...
YanıtlaSilcnm ellerine sağlık,bloguma bir uğrarmısın sana bir bildirimim var :)
YanıtlaSilsevgiler