Yilbasi gecesi icin yaptigim ama bir turlu yayinlamaya firsat bulamadigim, herkes tarafindan begenilen borek. Bu pismemis hali. Pismis hali fotograflayamadan bittigi icin en kisa zamanda son halini de ekleyecegim.
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 350 gr kiyma
- 1/2 cay bardagi ince bulgur
- 2 adet sogan
- 1/2 su bardagi ceviz ici
- Tuz, pulbiber, karabiber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardagi yogurt
- 1/2 su bardagi sivi yag
- Sut
- Galeta unu
Yapilisi:
- Boregin ici icin, once kiymayi suyunu salip tekrar cekene kadar kavurun.
- Uzerine sogani ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Baharatlari ve cevizi ilave edin.
- Bulguru ayiklayip, sicak su ilave ederek yumusamasi icin bekleyin.
- Kiymali harca sisen bulguru ekleyin ve iyice karistirin.
- Yufkalarin her birini 12 parcaya bolun.
- Her birinin uzerine yumurta+yogurt+siviyag dan olusan karisimdan surun.
- Olusan ucgenlerin genis kismina kiymali harctan koyup sarin.
- Sardiginiz borekleri once sute, daha sonra galeta ununa batirin ve pisirme kagidi serdiginiz tepsiye dizin.
- Borekleri onceden isitilmis firinda 180 derecede uzerleri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder