27 Şubat 2010 Cumartesi

AVCI BOREGI



Yilbasi gecesi icin yaptigim ama bir turlu yayinlamaya firsat bulamadigim, herkes tarafindan begenilen borek. Bu pismemis hali. Pismis hali fotograflayamadan bittigi icin en kisa zamanda son halini de ekleyecegim.


Malzemeler:


  • 4 adet yufka
  • 350 gr kiyma
  • 1/2 cay bardagi ince bulgur
  • 2 adet sogan
  • 1/2 su bardagi ceviz ici
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1/2 su bardagi sivi yag
  • Sut
  • Galeta unu

Yapilisi:

  • Boregin ici icin, once kiymayi suyunu salip tekrar cekene kadar kavurun.
  • Uzerine sogani ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Baharatlari ve cevizi ilave edin.
  • Bulguru ayiklayip, sicak su ilave ederek yumusamasi icin bekleyin.
  • Kiymali harca sisen bulguru ekleyin ve iyice karistirin.
  • Yufkalarin her birini 12 parcaya bolun.
  • Her birinin uzerine yumurta+yogurt+siviyag dan olusan karisimdan surun.
  • Olusan ucgenlerin genis kismina kiymali harctan koyup sarin.
  • Sardiginiz borekleri once sute, daha sonra galeta ununa batirin ve pisirme kagidi serdiginiz tepsiye dizin.
  • Borekleri onceden isitilmis firinda 180 derecede uzerleri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder