Malzemeler:
- 10 adet turunc
- 4 su bardagi toz seker
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi limon suyu
Hazirlanisi:
- Turunclarin kabuklarini rendenin ince tarafi ile hafifce rendeleyin.
- Daha sonra kabuklari 8'e bolerek dilimler halinde soyun ve soguk suda bekletin.
- Kabuklari rulo seklinde kivirarak kolye seklinde bir ipe dizin.
- Kabuklarin bulundugu suyu gunde 2-3 kez degistirin.
- 3. gunun sonunda kabuklari yaklasik yarim saat kaynatin.
- Ayri bir yerde, toz seker ve suyu kaynatarak bir serbet hazirlayin.
- Haslanan kabuklari serbetin icine koyun ve serbet recel kivamini alana kadar kaynatmaya devam edin.
- Recel kivamina geldiginde limon suyunu ilave edin ve 5 dk. kadar daha kaynatin.
- Recel iliklastiginda turunclarin uzerindeki ipleri cikarin ve bir kavanozda bekletin.
Afiyet olsun :)
ellerine sağlık ,çok severim
YanıtlaSilsevgiler
elinize kolunuza fücüdunuza sağlık...
YanıtlaSil