15 Mart 2010 Pazartesi

TURUNC RECELI

Turunc receli yapmak icin zaman geciyor bile. Ben neredeyse 1 ay once yaptim. Yapilisi biraz zahmetli olsa da lezzeti buna degiyor.

Malzemeler:
  • 10 adet turunc
  • 4 su bardagi toz seker
  • 3 su bardagi su
  • 1 yemek kasigi limon suyu

Hazirlanisi:

  • Turunclarin kabuklarini rendenin ince tarafi ile hafifce rendeleyin.
  • Daha sonra kabuklari 8'e bolerek dilimler halinde soyun ve soguk suda bekletin.
  • Kabuklari rulo seklinde kivirarak kolye seklinde bir ipe dizin.
  • Kabuklarin bulundugu suyu gunde 2-3 kez degistirin.
  • 3. gunun sonunda kabuklari yaklasik yarim saat kaynatin.
  • Ayri bir yerde, toz seker ve suyu kaynatarak bir serbet hazirlayin.
  • Haslanan kabuklari serbetin icine koyun ve serbet recel kivamini alana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Recel kivamina geldiginde limon suyunu ilave edin ve 5 dk. kadar daha kaynatin.
  • Recel iliklastiginda turunclarin uzerindeki ipleri cikarin ve bir kavanozda bekletin.

Afiyet olsun :)





2 yorum: