Bu tatliyi daha once sevgili yemek aski nin sitesinde gormustum. Bir kac degisiklikle yaptim ve ozellikle yaz aylari icin serin, lezzetli ve cok hafif bir tatli oldu.
Malzemeler:
- 1 lt sut
- 10 yemek kasigi toz seker
- 7 yemek kasigi irmik
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabugu rendesi
- 10 adet kayisi
- 1 paket kakaolu biskuvi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Bir tencereye sut, toz seker, irmik ve rendelenmis limon kabugunu ekleyip, kaynayana kadar karistirin.
- Kaynadiktan sonra altini kapatip vanilyayi ekleyin.
- Kayisilari iyice yikayip, cekirdeklerini cikarip, ince ince dilimleyin.
- Kakaolu biskuviyi rondodan gecirin ve icine erittiginiz tereyagini ekleyip iyice karistirin.
- Ben kalip olarak tupperware'in prenses taci ni kullandim. Kullanacaginiz kalibi yapismamasi icin sudan gecirip, icine biskuvi karisimini iyice bastirarak yerlestirin.
- Buz dolabinda yarim saat bekletin.
- Daha sonra hazirladiginiz irmikli karisimin yarisini kaliba dokun.
- Arasina ince ince dilimlediginiz kayisilari yerlestirip, uzerine kalan irmik karisimini dokun.
- Arzu ederseniz en ustunu ceviz, findik, fistik kiriklari ile susleyebilirsiniz.
- Benim gibi bir kalip kullanacaksaniz, buz dolabinda en az 2 saat beklettiginiz tatliyi, ters cevirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
beğenmene sevindim.. afiyet şeker olsun.. senin pastanın modeli harika olmuş :)) ellerine sağlık..
YanıtlaSil