Bugune kadar yedigim en yumusak, en lezzetli, en puf pogaca. Bu tarif super oldu. Sonunda aradigim tarifi buldum, artik birakmam :)
Bu pogacalardan artan hamurun bir kismi ile de sade cicek ekmek yaptim. O da cok guzel oldu, ama maalesef onu fotograflayamadim. Bu olculerle 2 firin tepsisi yani yaklasik 32 tane pogaca ve bir cicek ekmek cikti.
Malzemeler:
- 6 su bardagi un
- 1 su bardagi sivi yag
- 1 su bardagi ilik sut
- 1 su bardagi ilik su
- 3 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi tuz
- 1 paket toz maya
- 200 gr lor peyniri
- 1/2 demet maydonoz
- 1 yumurta sarisi
- Unu genis bir kaba eleyin.
- Toz mayayi una ekleyin.
- Ortasini acip, icine su, sut ve siviyagi ekleyin.
- Tuz ve sekeri ilave edin.
- Elinize hafif yapisan bir hamur kivamina gelecek sekilde yogurun.
- Yogrulmus hamurun uzerini kapatip yarim saat mayalanmasi icin dinlendirin.
- Bu arada maydonozu ince ince kiyin ve peynirle karistirin.
- Kabaran hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, avucunuzun icinde acin.
- Peynirli karisimdan icine koyup, hamuru elinizle yuvarlayin.
- Yagli kagit serilmis tepsiye pogacalari aralikli olarak yerlestirin.
- Cirpilmis yumurta sarisi surulmus pogacalarin uzerine corek otu serpin.
- Onceden isitilmis firinda 180 derecede uzerleri kizarana kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder