Annemin elmali ay kurabiyesi. Misss gibi.
Malzemeler:
Hamuru icin:
- 200 gr sana yagi
- 2,5 yemek kasigi yogurt
- 1/2 su bardagi pudra sekeri
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- Aldigi kadar un
İc malzemesi:
- 1 kahve fincani tozseker
- 1 kahve fincani cekilmis ceviz ici
- 1 tatli kasigi tarcin
- 2 adet elma
Yapilisi:
- Kabuklarini soydugunuz elmalari rendeleyin.
- Seker ve elmayi suyunu cekene kadar pisirin.
- Tarcini ve cevizi ekleyerek sogumaya birakin.
- Un ve kabartma tozunu genis bir kaba eleyin.
- Ilık yag, 1/2 su bardagi pudra sekeri ve yogurdu kulak memesi kivaminda olacak sekilde bir hamur yapin.
- Ceviz buyuklugunde parcalar aldiginiz hamuru bir merdane yardimiyla yuvarlak sekilde acin.
- Yuvarlak actiginiz hamuru 4'e bolun.
- Her ceyrek parcanin genis kismina 1 tatli kasigi hazirladiginiz icten koyup, sigara boregi seklinde sarin.
- Sardiginiz hamurun uclarini ay seklinde kivirin.
- 180 derece firinda 20-25 dk pisirin.
- Firindan cikarinca 1/2 su bardagi pudra sekerini uzerine dokup servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder