Hmmmm cok citir, cok kitir birsey bunlar. Nefis nefissss. Uzun sure bayatlamadan saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
- Baklavalık yufka
- 1 su bardagi tahin
- 1/2 su bardagi sivi yag
- Toz seker
- 1 su bardagi ceviz
- Pudra sekeri
Hazirlanisi:
- Baklavalık yufkalari 3'er 3'er ayirin.
- Bir kase icinde tahin ve sivi yagi karistirin.
- 3 adet yufkayi ust uste koyun.
- Yufkalarin en ustune tahin karisimini bir firca yardimiyla surun.
- Uzerine toz seker ve cekilmis cevizi serpin.
- Yufkalari sigara boregi sarar gibi kenarlarini kivirmadan sıkıca sarin.
- Sardiginiz yufkalari yaklasik 3 cm genisliginde verev sekilde kesin.
- Yaglanmis bir borcama sirayla dizin.
- 180 dereceye ayarlanmis firinda uzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
- Sogudugunda uzerine pudra sekeri serpin.
Afiyet olsun :)
oyyyy benim tahinli sarmalarım:) seneler evvel yazmıstım blogda, sonra baklavalık yufka ile yapılmaya baslandı ki super oldu:) ellerine saglık tatlım. Sen bizim izmir blog mail grubunda yok musun ya? Bak Pazar gunbu etkinlik yapmıstık seni de alırdık ne guzel dibine geldik hem:)
YanıtlaSilFigen KAravaş
Canım arkadaşım, güzel ve hamarat anne!!!! bizzat tadına bakmış biri olarak ellerine sağlık diyorum tekrar. :)
YanıtlaSilFigen'cigim etkinlikten haberim vardi ama bu kadar yakinimda oldugunuzu bilmiyordum. Ugramak isterdim bizimkini de alip. Bir dahakine insallah :)
YanıtlaSilsüper...
YanıtlaSilzencefil...