6 Şubat 2017 Pazartesi

KAKAOLU VİŞNELİ MUFFİN

Bu mafinin özelliği tadının yanında puf puf kabarmasında. www.ozgeninoltası.com bunu çözmüş ve her yaptığımda pufidik muffinlerim oluyor.





Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı vişne
Hazırlanışı:
  • Fırını 220 derecede ısıtın
  • Yumurta ve şekerleri çırpın
  • Süt, yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın
  • Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın
  • Vişneleri de ekleyip, bir kaşık yardımı ile hafifçe karıştırın
  • Muffin kalıplarını yağlayıp ya da kağıt koyup, ağzına kadar doldurun
  • Daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırına koyup, bu ısıda 5 dk, daha sonra 180 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin.   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder