Karnabahar kızartma seviyor ama yağı ağır oluyor ve karnabahar tadı çok hissediliyor diyorsanız; bu tarif hem hafif hem de çok lezzetli.
Malzemeler:
- 1 adet küçük karnabahar
- 2 yumurta
- Mısır unu
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı:
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın.
- Buharda diri kalacak şekilde haşlayın.
- Biraz soğuyan karnabaharları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra mısır ununa bulayın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine çizin.
- 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber döküp servis edin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder