21 Ocak 2010 Perşembe

HAVUCLU MUFFIN VE ANKARA


5 gunluk Ankara tatilimiz iste bittttiiiiii. İlk durak Anitkabir ve sonra da alisveris merkezleri :) Her yer alisveris merkezi olmus Ankara'da. Cok zararli cooook :)
Tatilimizin son gununde, gelmeden kara dokunabildik. Bembeyaz lapa lapa yagan kar, seni cok ozlemisiz. Ama nedense Izmir Ankara'dan daha soguk. Brrrrr buz gibi.
En iyisi firindan yeni cikmis havuclu muffin ve yaninda sicacik bir bardak neskafe ile icimizi isitalim.
Bu tarif sevgili www.evcini.com inin sitesinden. Defalarca denedigim bu tarifi ancak yayinlayabiliyorum. Deneyen herkesin 2. keki de istedigi guzel kek.

Malzemeler:

Asagidaki olculer ile 12'li muffin kalibi+ 1 adet kucuk firin kabi kadar muffininiz olacak. Ben olculeri mutfak terazisiyle olcerek yapiyorum ama yaninda evcinin verdigi bardak olculeri de var.

  • 280 gr un (2+1/4 bardak)
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 cay kasigi tuz
  • 2 cay kasigi tarcin
  • 90 ml sut (1/3 bardak)
  • 2 yemek kasigi bal
  • 110 gr toz seker (1/2 bardak)
  • 3 adet rendelenmis havuc
  • 90 ml siviyag (1/3 bardak)
  • 85 gr dovulmus ceviz (3/4 bardak)

Yapilisi:

  • Muffin kalibinin icine muffin kagitlarini yerlestirin. Kucuk firin kabini da kullanacaksaniz onu da yaglayin.
  • Firini 190 derecede isitin.
  • Bir kase icinde elenmis unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarcini karistirin.
  • Diger bir kasede ise bir catal yardimiyla yumurtayi cirpin. Uzerine sutu, bali, sekeri, havucu, vanilyayi ve sivi yagi ekleyin. Yine catal yardimiyla iyice karistirin.
  • 2 kabi birbiriyle karistirin ve uzerine cevizleri ekleyin.
  • Bir kasik yardimiyla kek karisimini muffin kaliplarina paylastirin.
  • Yaklasik yarim saat pisirin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder