21 Ocak 2010 Perşembe

HAVUCLU MUFFIN VE ANKARA


5 gunluk Ankara tatilimiz iste bittttiiiiii. İlk durak Anitkabir ve sonra da alisveris merkezleri :) Her yer alisveris merkezi olmus Ankara'da. Cok zararli cooook :)
Tatilimizin son gununde, gelmeden kara dokunabildik. Bembeyaz lapa lapa yagan kar, seni cok ozlemisiz. Ama nedense Izmir Ankara'dan daha soguk. Brrrrr buz gibi.
En iyisi firindan yeni cikmis havuclu muffin ve yaninda sicacik bir bardak neskafe ile icimizi isitalim.
Bu tarif sevgili www.evcini.com inin sitesinden. Defalarca denedigim bu tarifi ancak yayinlayabiliyorum. Deneyen herkesin 2. keki de istedigi guzel kek.

Malzemeler:

Asagidaki olculer ile 12'li muffin kalibi+ 1 adet kucuk firin kabi kadar muffininiz olacak. Ben olculeri mutfak terazisiyle olcerek yapiyorum ama yaninda evcinin verdigi bardak olculeri de var.

  • 280 gr un (2+1/4 bardak)
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 cay kasigi tuz
  • 2 cay kasigi tarcin
  • 90 ml sut (1/3 bardak)
  • 2 yemek kasigi bal
  • 110 gr toz seker (1/2 bardak)
  • 3 adet rendelenmis havuc
  • 90 ml siviyag (1/3 bardak)
  • 85 gr dovulmus ceviz (3/4 bardak)

Yapilisi:

  • Muffin kalibinin icine muffin kagitlarini yerlestirin. Kucuk firin kabini da kullanacaksaniz onu da yaglayin.
  • Firini 190 derecede isitin.
  • Bir kase icinde elenmis unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarcini karistirin.
  • Diger bir kasede ise bir catal yardimiyla yumurtayi cirpin. Uzerine sutu, bali, sekeri, havucu, vanilyayi ve sivi yagi ekleyin. Yine catal yardimiyla iyice karistirin.
  • 2 kabi birbiriyle karistirin ve uzerine cevizleri ekleyin.
  • Bir kasik yardimiyla kek karisimini muffin kaliplarina paylastirin.
  • Yaklasik yarim saat pisirin.

Afiyet olsun :)

3 Ocak 2010 Pazar

ISPANAKLI MANTARLI BOREK


Bu kadar guzel olacagini daha onceden tahmin edemezdim. Yumusacik citir citir bir borek oldu.
Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta sarisi
  • Corek otu

İci icin:

  • 1 paket ispanak (yaklasik 700 gr)
  • 1 adet kuru sogan
  • 300 gr mantar
  • Tuz, karabiber

Ustu icin:

  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarim cay bardagi zeytinyagi

Yapilisi:

  • Ispanaklari iyice yikayip kucuk kucuk dograyin.
  • Bir tencerede az zeytinyaginda ispanaklar suyunu cekene kadar pisirin.
  • Soganlari yemeklik dograyin.
  • Mantarlari da kucuk kucuk dograyip soganlarla birlikte az zeytin yaginda kavurun.
  • Ispanak ve mantarlari karistirip uzerine tuz ve karabiber ilave edip iyice karistirin.
  • Yufkalari ust uste serin ve 8'er parcaya bolun. Toplam 24 adet boreginiz olacak.
  • Yufkalarin uzerine yogurt, zeytinyagi ve yumurtadan olusan karisimdan surun.
  • Yufkalarin genis kismina hazirladiginiz icten koyup kenarlarini katlamadan sarip, etrafinda cevirerek spiral sekli verin.
  • Borekleri yagli kagit serilmis tepsiye dizip uzerlerine birer yemek kasigi su dokun.
  • Vaktiniz varsa borekleri buzdolabinda yaklasik 1 saat dinlendirin.
  • Buzdolabindan cikardiginiz boreklerin uzerine cirpilmis yumurta sarisi surun ve uzerine corek otu serpin.
  • Onceden isitilmis 180 derece firinda boreklerin uzeri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun :)