24 Ağustos 2011 Çarşamba

PAMUK POGACA


Bugune kadar yedigim en yumusak, en lezzetli, en puf pogaca. Bu tarif super oldu. Sonunda aradigim tarifi buldum, artik birakmam :)
Bu pogacalardan artan hamurun bir kismi ile de sade cicek ekmek yaptim. O da cok guzel oldu, ama maalesef onu fotograflayamadim. Bu olculerle 2 firin tepsisi yani yaklasik 32 tane pogaca ve bir cicek ekmek cikti.

Malzemeler:
  • 6 su bardagi un
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi ilik sut
  • 1 su bardagi ilik su
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • 1 paket toz maya
  • 200 gr lor peyniri
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 yumurta sarisi
Yapilisi:
  • Unu genis bir kaba eleyin.
  • Toz mayayi una ekleyin.
  • Ortasini acip, icine su, sut ve siviyagi ekleyin.
  • Tuz ve sekeri ilave edin.
  • Elinize hafif yapisan bir hamur kivamina gelecek sekilde yogurun.
  • Yogrulmus hamurun uzerini kapatip yarim saat mayalanmasi icin dinlendirin.
  • Bu arada maydonozu ince ince kiyin ve peynirle karistirin.
  • Kabaran hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, avucunuzun icinde acin.
  • Peynirli karisimdan icine koyup, hamuru elinizle yuvarlayin.
  • Yagli kagit serilmis tepsiye pogacalari aralikli olarak yerlestirin.
  • Cirpilmis yumurta sarisi surulmus pogacalarin uzerine corek otu serpin.
  • Onceden isitilmis firinda 180 derecede uzerleri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun :)


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil