31 Ekim 2011 Pazartesi

TAHINLI CITIRLAR


Hmmmm cok citir, cok kitir birsey bunlar. Nefis nefissss. Uzun sure bayatlamadan saklayabilirsiniz.

Malzemeler:
  • Baklavalık yufka
  • 1 su bardagi tahin
  • 1/2 su bardagi sivi yag
  • Toz seker
  • 1 su bardagi ceviz
  • Pudra sekeri
Hazirlanisi:
  • Baklavalık yufkalari 3'er 3'er ayirin.
  • Bir kase icinde tahin ve sivi yagi karistirin.
  • 3 adet yufkayi ust uste koyun.
  • Yufkalarin en ustune tahin karisimini bir firca yardimiyla surun.
  • Uzerine toz seker ve cekilmis cevizi serpin.
  • Yufkalari sigara boregi sarar gibi kenarlarini kivirmadan sıkıca sarin.
  • Sardiginiz yufkalari yaklasik 3 cm genisliginde verev sekilde kesin.
  • Yaglanmis bir borcama sirayla dizin.
  • 180 dereceye ayarlanmis firinda uzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
  • Sogudugunda uzerine pudra sekeri serpin.
Afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. oyyyy benim tahinli sarmalarım:) seneler evvel yazmıstım blogda, sonra baklavalık yufka ile yapılmaya baslandı ki super oldu:) ellerine saglık tatlım. Sen bizim izmir blog mail grubunda yok musun ya? Bak Pazar gunbu etkinlik yapmıstık seni de alırdık ne guzel dibine geldik hem:)

    Figen KAravaş

    YanıtlaSil
  2. Canım arkadaşım, güzel ve hamarat anne!!!! bizzat tadına bakmış biri olarak ellerine sağlık diyorum tekrar. :)

    YanıtlaSil
  3. Figen'cigim etkinlikten haberim vardi ama bu kadar yakinimda oldugunuzu bilmiyordum. Ugramak isterdim bizimkini de alip. Bir dahakine insallah :)

    YanıtlaSil
  4. süper...

    zencefil...

    YanıtlaSil