24 Ağustos 2011 Çarşamba

DERIN ARAMIZDA :)




Uzun bekleyisler sonunda kizim Derin aramiza katildi. İnatci kizim bir turlu gelmek bilmedi. 40+4 uncu gunde dogmaya karar verdi. 16 Agustos sabah saat 09:06 da birbirimize dokunabildik nihayet. İste sonsuz sevgi, iste kosulsuz sevgi, iste karsiliksiz sevgi :)

PAMUK POGACA


Bugune kadar yedigim en yumusak, en lezzetli, en puf pogaca. Bu tarif super oldu. Sonunda aradigim tarifi buldum, artik birakmam :)
Bu pogacalardan artan hamurun bir kismi ile de sade cicek ekmek yaptim. O da cok guzel oldu, ama maalesef onu fotograflayamadim. Bu olculerle 2 firin tepsisi yani yaklasik 32 tane pogaca ve bir cicek ekmek cikti.

Malzemeler:
  • 6 su bardagi un
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi ilik sut
  • 1 su bardagi ilik su
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • 1 paket toz maya
  • 200 gr lor peyniri
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 yumurta sarisi
Yapilisi:
  • Unu genis bir kaba eleyin.
  • Toz mayayi una ekleyin.
  • Ortasini acip, icine su, sut ve siviyagi ekleyin.
  • Tuz ve sekeri ilave edin.
  • Elinize hafif yapisan bir hamur kivamina gelecek sekilde yogurun.
  • Yogrulmus hamurun uzerini kapatip yarim saat mayalanmasi icin dinlendirin.
  • Bu arada maydonozu ince ince kiyin ve peynirle karistirin.
  • Kabaran hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, avucunuzun icinde acin.
  • Peynirli karisimdan icine koyup, hamuru elinizle yuvarlayin.
  • Yagli kagit serilmis tepsiye pogacalari aralikli olarak yerlestirin.
  • Cirpilmis yumurta sarisi surulmus pogacalarin uzerine corek otu serpin.
  • Onceden isitilmis firinda 180 derecede uzerleri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun :)


13 Ağustos 2011 Cumartesi

CIKOLATALI PUDING



Daha once de supangle tarifini paylasmistim. Ama bunun daha basarili oldugunu soylemeliyim. Bir deneyin derim :)

Malzemeler:
  • 1 lt sut
  • 1 yumurta
  • 8 yemek kasigi kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardagi un
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket-80 gr bitter cikolata
Hazirlanisi:
  • 1 yumurtayi cirpin.
  • Uzerine sut, un, seker ve kakaoyu ilave edin.
  • Kaynayana kadar surekli karistirin.
  • Kaynamasina yakin icine vanilya ve elinizle kucuk parcalara boldugunuz cikolatalari ekleyin.
  • Cikolatalar eriyene kadar karistirmaya devam edin.
  • Uzerini badem, findik veya antep fistigi ile susleyin.
Afiyet olsun :)

8 Ağustos 2011 Pazartesi

KAYISILI IRMIK TATLISI


Bu tatliyi daha once sevgili yemek aski nin sitesinde gormustum. Bir kac degisiklikle yaptim ve ozellikle yaz aylari icin serin, lezzetli ve cok hafif bir tatli oldu.

Malzemeler:
  • 1 lt sut
  • 10 yemek kasigi toz seker
  • 7 yemek kasigi irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 10 adet kayisi
  • 1 paket kakaolu biskuvi
  • 1 yemek kasigi tereyagi
Hazirlanisi:
  • Bir tencereye sut, toz seker, irmik ve rendelenmis limon kabugunu ekleyip, kaynayana kadar karistirin.
  • Kaynadiktan sonra altini kapatip vanilyayi ekleyin.
  • Kayisilari iyice yikayip, cekirdeklerini cikarip, ince ince dilimleyin.
  • Kakaolu biskuviyi rondodan gecirin ve icine erittiginiz tereyagini ekleyip iyice karistirin.
  • Ben kalip olarak tupperware'in prenses taci ni kullandim. Kullanacaginiz kalibi yapismamasi icin sudan gecirip, icine biskuvi karisimini iyice bastirarak yerlestirin.
  • Buz dolabinda yarim saat bekletin.
  • Daha sonra hazirladiginiz irmikli karisimin yarisini kaliba dokun.
  • Arasina ince ince dilimlediginiz kayisilari yerlestirip, uzerine kalan irmik karisimini dokun. 
  • Arzu ederseniz en ustunu ceviz, findik, fistik kiriklari ile susleyebilirsiniz.
  • Benim gibi bir kalip kullanacaksaniz, buz dolabinda en az 2 saat beklettiginiz tatliyi, ters cevirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

5 Ağustos 2011 Cuma

KARNIYARIK


Gecenlerde ilk defa annemle birlikta karniyarik yemegi yaptik. Beraber yaptigimiz bu yemegi hep gozumde buyutmustum. Belki de patlicanlari kizartma kismi bana hep zor geliyordu. Ama anladim ki bu lezzete degermis :)

Malzemeler:
  • 6 adet patlican
  • 1 orta boy sogan
  • 1 buyuk boy domates
  • 250 gr kiyma
  • 2 adet yesil sivri biber
  • 1 corba kasigi salca
  • Tuz, karabiber
  • Sivi yag
Hazirlanisi:
  • Paticanlarin sap kisimlarini kesip, alacali olarak soyun. Tuzlu suda yarim saat kadar bekletin.
  • İyice suyunu suzup, kagit pecete ile kurulayin.
  • Bir tavada kizdirdiginiz sivi yagda patlicalarin her yeri kizarana kadar tutun.
  • Ayri biryerde, kup kup ogradiginiz sogan ve biberleri ve kiymayi az yagda kavurun.
  • Karisimin icine kup kup dogranmis domatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
  • İcine tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Patlicanlari cok derin olmayan bir pilav tenceresi veya tavaya koyun. Bir maşa yardimi ile pismis olan patlicanlari ortasindan maşayi actirarak yarin.
  • Hazirladiginiz ici patlicanlarin yardiginiz kismina yerlestirin.
  • Kucuk bir kase icinde sicak su ve 1 yemek kasigi salcayi karistirip, patlicanlarin bulundugu tencereye ilave edin.
  • Karniyariklari bu sekilde biraz daha pisirin. (Arzu edersiniz bu kismi firinda da yapabilirsiniz)
  • Pisen karniyariklari maydanozla susleyip, servis edin.
Afiyet olsun :)