24 Eylül 2009 Perşembe

PATLICAN YEMEGI


İste saglikli bir sebze yemegi daha...

Malzemeler:
  • 4 adet patlican

  • 1 adet kurusogan

  • 1 adet domates

  • 4 dis sarimsak

  • 2 adet biber

  • 1 su bardagi su

  • 2 cay kasigi tuz

  • 1 tatli kasigi seker

  • 1 cay bardagi zeytin yagi

Yapilisi:

  • Patlicanlari alacali olarak soyup kucuk kucuk dograyin ve tuzlu suda yaklasik yarim saat bekletin.

  • Yayvan bir tencereye once suyunu suzdugunuz patlicanlari, daha sonra dogranmis soganlari, en uste de biber ve domatesleri koyun.

  • Yag, su, tuz ve sekeri ekleyip tencereyi sallayarak karistirin.

  • Yemegin suyu kaynayincaya kadar yuksek ateste, daha sonra kisik ateste yaklasik yarim saat pisirin.

  • Bu arada yemegi kasikla cok fazla karistirmamaya ozen gosterin.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder