15 Eylül 2009 Salı

TAVUK SUYU CORBA

Ozellikle kis aylarinda soguk alginligi icin yaptigim bu corbayi bu kez uzun zamandir yapmadigimi farkederek yapip 2 gun boyunca aksam yemeklerimize eslik etmesini sagladim.


Yemeklerimi cogunlukla aksamlari isten sonra yapip fotograflayabildigimden fotograflar golgeli ve istenilen netlikte cikmiyor maalesef.

Gelelim hasta iyilestiren her derde deva tavuk suyu corbamin yapilisina;


Malzemeler:
  • 1 adet kalcali but
  • 2 yemek kasigi tel/arpacik sehriye
  • 2 yemek kasigi un
  • 4 yemek kasigi zeytin yagi

Terbiyesi icin;

  • 1 adet limon
  • tuz
  • 1 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:

  • Tavugu yaklasik 2lt lik tuzlu suda haslayin. Biraz soguyunca tavuk etlerini didikleyin.
  • Un ve zeytinyagini kavurup, uzerine yavas yavas tavuk suyu ekleyin.
  • Icine sehriyeleri ve didiklenmis tavuk etlerini koyup, arada karistirarak kaynatin.
  • Bir kapta yumurta sarisi ve limon suyunu cirpip icine kaynayan corbanin suyundan bir miktar koyup karistirin. (Yumurtalarin pismemesi icin kaseye corbanin suyunu yukaridan dokun)
  • Daha sonra bu terbiyeyi corbaya ekleyip iyice karistirin. (Corbanin kesilmemesi icin terbiyeyi yine yukaridan dokun)
  • Uzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir.
    Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.
    Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği,
    bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.
    Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!

    YanıtlaSil