Cok lezzetli ve bir o kadar da pratik bir manti. Gercek mantinin yerini tutmasa da kisa zamanda hazirlanabilen ve lezzetli bir yemek.
Malzemeler:
- 4 adet hazir yufka
- Yarim kilo kiyma
- 1 adet kurusogan
- Tuz, karabiber
- Yogurt
- Sarimsak
- Toz biber
- Tereyagi/zeytinyagi
- Sogani rendeleyin.
- Kiyma ve sogani biraz zeytinyagi ile kavurun.
- Icine tuz ve karabiberi ekleyin.
- Her bir yufkayi dorde bolun. Toplam 16 adet ucgen yufkaniz olacak.
- Yufkalarin genis kismina hazirlamis oldugunuz kiyma harcinizdan koyun.
- Ucgen seklindeki yufkalari once sigara boregi seklinde sarip, daha sonra uclarindan sarmal seklinde kivirin.
- Borekleri pisirme kagidi serilmis tepsiye dizin.
- Uzerlerine elinizle biraz su serpin.
- Onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 30-40 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.
- Firindan aldiginiz mantilarin uzerine hazirlamis oldugunuz sarimsakli yogurdu dokun. Sonra da tereyaginda kizdirdiginiz toz biberi.
Öğle yemeği vaktinde bu lezzeti görmek çok güzel,ellerine sağlık.
YanıtlaSil