
Bu dolmanin hem yapilisini hem de lezzetini cok seviyorum. Hemen hemen her hafta aksam yemeklerimize eslik ediyor. Bu tarif de bana en uygun olani. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 14 adet dolmalik biber
- 1 adet kurusogan
- 2 dis sarimsak
- Yarim demet maydonoz
- Yarim demet dereotu
- 4-5 yaprak taze nane (yoksa kuru nane)
- 2 adet domates
- Tuz, karabiber, sumak
- 4 corba kasigi zeytin yagi
- 1/2 su bardagi su
- Pirinc (Ben hazirlanan icin artmamasi icin eger biberler kucukce 1'er tatli kasigi, buyuk ise 1'er yemek kasigi pirinc koyuyorum)
Hazirlanisi:
- Soganlari ve sarimsaklari rondodan gecirin.
- Zeytinyaginda sogan ve sarimsaklari kavurun.
- Pirincleri ayiklayin ve yikayin.
- Uzerine pirincleri koyun ve karistirin.
- 1/2 su bardagi su ekleyin.
- Suyunu cekince pirincler tam pismeden alin.
- Icine ince ince dogranmis maydonoz, dereotu, nane, domates ve baharatlari ekleyin.
- Temizlenmis olan biberleri doldurun.
- Uzerlerine kucuk kucuk kesilmis domateslerden kapak yapin.
- Tencereye yerlestirdiginiz biberlerin yarisina kadar gelecek sekilde su ekleyin.
- Kisik ateste pisirin.
Afiyet olsun :)
harika gozukuyorlar cnm,bayılıyorum bu lezzete... bende de bugun etlisi var :))
YanıtlaSil