İlk defa kayinvalidemde yedigim ama daha sonra bircok blogda gordugum bu tatli, tam yaz aksamlarina layik hafif ve lezzetli.
Malzemeler:
- 1 lt sut
- 2 su bardagi toz seker
- 1 adet yumurta sarisi
- 2 corba kasigi nisasta
- 1 corba kasigi un
- 1 paket vanilya
- 2 su bardagi cilek
Hazirlanisi:
- Sut, 1 su bardagi toz seker, yumurta sarisi, nisasta, un ve vaniyayi karistirin.
- Orta ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
- Altini kapatin ve ilinana kadar bekletin.
- 2 su bardagi yikanmis ve ayiklanmis cilek ile 1 su bardagi toz sekeri rondoda cekin.
- Kucuk kaselere koydugunuz ilinmis muhallebinizin uzerine cilek sosu dokun.
- Badem veya antep fistigi ile susleyin.
- Buzdolabinda bekletip, soguk olarak tuketin.
Not: Hazirladiginiz cilek sosunu daha fazla miktarlarda rondoda cekip, deep freeze inizde saklayabilir ve ihtiyaciniz oldukca pasta, tart ve tatlilarinizda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Görüntü çok güzel..
YanıtlaSilEllerıne sağlık afiyetler olsun berketi ile..
Sevgiler..
Canımmm,
YanıtlaSilellerine sağlık. Bu tatlıyı ne zaman yapacaksın bir daha... bana haber veriyosun ben de tatmaya geliyorummm ona göre... :-)
bu sıcakta buz gibi olsada yesek ellerinize sağlık
YanıtlaSil