22 Haziran 2010 Salı

CILEK SOSLU MUHALLEBI


İlk defa kayinvalidemde yedigim ama daha sonra bircok blogda gordugum bu tatli, tam yaz aksamlarina layik hafif ve lezzetli.

Malzemeler:

  • 1 lt sut
  • 2 su bardagi toz seker
  • 1 adet yumurta sarisi
  • 2 corba kasigi nisasta
  • 1 corba kasigi un
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardagi cilek

Hazirlanisi:

  • Sut, 1 su bardagi toz seker, yumurta sarisi, nisasta, un ve vaniyayi karistirin.
  • Orta ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
  • Altini kapatin ve ilinana kadar bekletin.
  • 2 su bardagi yikanmis ve ayiklanmis cilek ile 1 su bardagi toz sekeri rondoda cekin.
  • Kucuk kaselere koydugunuz ilinmis muhallebinizin uzerine cilek sosu dokun.
  • Badem veya antep fistigi ile susleyin.
  • Buzdolabinda bekletip, soguk olarak tuketin.

Not: Hazirladiginiz cilek sosunu daha fazla miktarlarda rondoda cekip, deep freeze inizde saklayabilir ve ihtiyaciniz oldukca pasta, tart ve tatlilarinizda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. Görüntü çok güzel..
    Ellerıne sağlık afiyetler olsun berketi ile..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canımmm,
    ellerine sağlık. Bu tatlıyı ne zaman yapacaksın bir daha... bana haber veriyosun ben de tatmaya geliyorummm ona göre... :-)

    YanıtlaSil
  3. bu sıcakta buz gibi olsada yesek ellerinize sağlık

    YanıtlaSil