Yapmasi bana hep zahmetli gelmistir. Yemesi de bir o kadar keyifli :)
Malzemeler:
- 1.5 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 su bardagi kisirlik ince bulgur
- 2 orta boy sogan
- 3 yemek kasigi domates salcasi
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- 1/2 cay bardagi zeyin yagi
- 1/2 limon suyu
- 5-6 sap taze sogan
- 1 demet maydonoz
- Tuz, kimyon, karabiber,pul biber, toz kirmizi biber
Hazirlanisi:
- Mercimegi genis bir tencereye alip, uzerini gececek kadar su ekleyip iyice yumusayip taneleri acilana kadar haslayin.
- Fazla kalan suyunu suzun.
- Bulgurlari baska bir kapta su ilave ederek sisene kadar bekletin.
- Bir tavada zeytin yaginda rendelenmis kuru sogan ve salcalari kavurun.
- Uzerine tuz ve diger baharatlari ekleyin.
- Haslanmis mercimek ve sisen bulgurlari iyice karistirin.
- Uzerine yagda kavurdugunuz sogan ve salca karisimini ekleyin.
- 1/2 limon suyu, kiyilmis maydonoz ve taze soganlari da en son karisima ekleyip iyice yogurun.
- Eger karisim civik olursa bir miktar daha bulgur ekleyebilirsiniz.
- Kofte harcina elinizle sekil verip servis tabaginiza dizin.
Afiyet olsun :)
Çok severim mercimek köftesini nefis gözüküyor,elinize sağlık..
YanıtlaSilTskler Canan :)
YanıtlaSilbravo
YanıtlaSil