21 Ağustos 2010 Cumartesi

ZEYTINYAGLI YAPRAK SARMA


Yaprak sarmayi yemekten daha cok seviyorum. Kimine gore her ne kadar psikopatca birsey olsa da, oturup kocaman bir tencere yaprak sarmasini hic usanmadan ve sıkılmadan yapabilirim. Yapmasi saatler alan, yemesi ise saniyelerle sınırlı yaprak sarmasi. Seni sevmeyen var mi acaba? İste tarifi :)

Malzemeler:
  • 1/2 kilo asma yapragi
  • 2 adet kuru sogan
  • 1/2 cay bardagi zeytin yagi
  • 2 su bardagi pirinc
  • 1 yemek kasgi kuru/taze nane
  • 1 cay kasigi tarcin
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 kesme seker
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 demet kiyilmis maydonoz
  • 2,5 su bardagi kaynamis su
Yapilisi:
  • Yapraklar eger salamura ise 4-5 kez ılık suyla yikayin. Eger taze yaprak ise,bir kaba aldiginiz yapraklarin uzerine kaynar su dokun ve renklerinin degismesini bekleyin. Yapraklarinizin suyunu sıkın.
  • Sogani rondodan gecirin ve 1 cay bardagi zeytin yagi ile kavurun.
  • Pirinci ayiklayip yikayin ve soganlara ekleyip 1-2 dk. kavurun.
  • Sonra sırasiyla tencereye nane, karabiber, tarcin, seker limon suyu, maydonuzu, tuzu ve 1 cay bardagi kaynamis suyu ekleyin.
  • Cok kısık ateste pirincler suyunu cekene kadar demlendirin ve ılımasi icin bekleyin.
  • Yapraklarin ters tarafina (damarli) 1 tatli kasigi icten koyup sarin.
  • Tencerenin dibine kalin veya yirik yapraklari dizin.
  • Sardiginiz yapraklari tencereye dizin ve uzerine uygun bir kapak kapatin.
  • Kapagin uzerine yaklasik 2 su bardagi kaynamis su ekleyin.
  • su kaynamaya baslayinca atesi kisip, yaklasik 30 dk yapraklar suyunu cekene kadar pisirin.
Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. canım kızım kutlarım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar canım benim annen her ne kadar sarmasını sevmesede sen de tam tersi zevkle yapıyorsun emeğine sağlık ellerine sağlık canım kızım çok öptümmmm

    YanıtlaSil