5 Ağustos 2011 Cuma

KARNIYARIK


Gecenlerde ilk defa annemle birlikta karniyarik yemegi yaptik. Beraber yaptigimiz bu yemegi hep gozumde buyutmustum. Belki de patlicanlari kizartma kismi bana hep zor geliyordu. Ama anladim ki bu lezzete degermis :)

Malzemeler:
  • 6 adet patlican
  • 1 orta boy sogan
  • 1 buyuk boy domates
  • 250 gr kiyma
  • 2 adet yesil sivri biber
  • 1 corba kasigi salca
  • Tuz, karabiber
  • Sivi yag
Hazirlanisi:
  • Paticanlarin sap kisimlarini kesip, alacali olarak soyun. Tuzlu suda yarim saat kadar bekletin.
  • İyice suyunu suzup, kagit pecete ile kurulayin.
  • Bir tavada kizdirdiginiz sivi yagda patlicalarin her yeri kizarana kadar tutun.
  • Ayri biryerde, kup kup ogradiginiz sogan ve biberleri ve kiymayi az yagda kavurun.
  • Karisimin icine kup kup dogranmis domatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
  • İcine tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Patlicanlari cok derin olmayan bir pilav tenceresi veya tavaya koyun. Bir maşa yardimi ile pismis olan patlicanlari ortasindan maşayi actirarak yarin.
  • Hazirladiginiz ici patlicanlarin yardiginiz kismina yerlestirin.
  • Kucuk bir kase icinde sicak su ve 1 yemek kasigi salcayi karistirip, patlicanlarin bulundugu tencereye ilave edin.
  • Karniyariklari bu sekilde biraz daha pisirin. (Arzu edersiniz bu kismi firinda da yapabilirsiniz)
  • Pisen karniyariklari maydanozla susleyip, servis edin.
Afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. Ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.
    Birdahaki sefer karniyarik yaptiginda kiymanin icin sarimsak "gommeni" tavsiye ederim. kucuk dis sarimsaklari soy ve yerlestir kiymanin icine, buyuk disleri 2ye bolersin. Inanilmaz lezzet katiyor. Benden soylemesi:)

    YanıtlaSil
  2. Sagol Selma'cim, bir dahakini oyle deneyecegim :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık , çok güzel görünüyor karnıyarık :)

    YanıtlaSil