8 Ağustos 2011 Pazartesi

KAYISILI IRMIK TATLISI


Bu tatliyi daha once sevgili yemek aski nin sitesinde gormustum. Bir kac degisiklikle yaptim ve ozellikle yaz aylari icin serin, lezzetli ve cok hafif bir tatli oldu.

Malzemeler:
  • 1 lt sut
  • 10 yemek kasigi toz seker
  • 7 yemek kasigi irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 10 adet kayisi
  • 1 paket kakaolu biskuvi
  • 1 yemek kasigi tereyagi
Hazirlanisi:
  • Bir tencereye sut, toz seker, irmik ve rendelenmis limon kabugunu ekleyip, kaynayana kadar karistirin.
  • Kaynadiktan sonra altini kapatip vanilyayi ekleyin.
  • Kayisilari iyice yikayip, cekirdeklerini cikarip, ince ince dilimleyin.
  • Kakaolu biskuviyi rondodan gecirin ve icine erittiginiz tereyagini ekleyip iyice karistirin.
  • Ben kalip olarak tupperware'in prenses taci ni kullandim. Kullanacaginiz kalibi yapismamasi icin sudan gecirip, icine biskuvi karisimini iyice bastirarak yerlestirin.
  • Buz dolabinda yarim saat bekletin.
  • Daha sonra hazirladiginiz irmikli karisimin yarisini kaliba dokun.
  • Arasina ince ince dilimlediginiz kayisilari yerlestirip, uzerine kalan irmik karisimini dokun. 
  • Arzu ederseniz en ustunu ceviz, findik, fistik kiriklari ile susleyebilirsiniz.
  • Benim gibi bir kalip kullanacaksaniz, buz dolabinda en az 2 saat beklettiginiz tatliyi, ters cevirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. beğenmene sevindim.. afiyet şeker olsun.. senin pastanın modeli harika olmuş :)) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil