21 Şubat 2017 Salı

FIRINDA KARNABAHAR



Karnabahar kızartma seviyor ama yağı ağır oluyor ve karnabahar tadı çok hissediliyor diyorsanız; bu tarif hem hafif hem de çok lezzetli.

Malzemeler:
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 yumurta
  • Mısır unu
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı:
  • Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın.
  • Buharda diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Biraz soğuyan karnabaharları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra mısır ununa bulayın.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine çizin.
  • 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber döküp servis edin. 
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder