15 Şubat 2018 Perşembe

ÇİKOLATALI TART

 

Kesinlikle yapımı çok kolay, çok lezzetli, çok şık bir tart.

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 ml krema
  • 140 gr bitter çikolata
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Yağ ve sütü ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  • Yağlanmış ortası 1 cm kadar çukur tart kalıbına karışımı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 17 dakika pişirelim.
  • Tart hamuru pişerken kremayı ısıtıp (kesinlikle kaynamayacak)parçaladığımız çikolataları ekleyip puding kıvamına gelmesini sağlayalım.
  • Tart piştikten sonra, ılık duruma geldiğinde kalıptan çıkarıp çukur olan kısma ganajı dökelim.
  • Buzdolabında ganaj donduktan sonra, istediğimiz gibi süsleyip servis edelim. 



Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder