10 Şubat 2022 Perşembe

TUZLU KÜÇÜK TOPLAR


Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/4 su bardağı zeytin yağı
  • 1,5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı 
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
          Hazırlanışı:
  • Bir kasede un, tereyağı, zeytin yağı, çörek otu, toz şeker, tuz, yumurta beyazı, kabartma tozu ve sirkeyi iyice yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
  • Fındık büyüklüğünde hamurları yuvarlayıp, fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder