29 Ağustos 2009 Cumartesi

YOGURTLU KABAK YEMEGI


Kabak yemegini herkes sevmez ama ben ozellikle zeytinyaglisini cok severek yiyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.
Gelelim benim tarifeme :)
Malzemeler: (4 kisilik)
4 adet kabak
1 adet orta boy sogan
2 adet domates
1/2 yemek kasigi salca (domatesler kirmizi ve sulu ise koymaya gerek yok)
1/2 cay bardagi pirinc
Zeytinyagi
Tuz
Nane, maydonoz, dere otu
Sumak(istege bagli, denedim ben sevdim)
Uzeri icin sarimsakli yogurt (yogurtsuz da gayet guzel)
Yapilisi:
  1. Kabaklari yikayin , disini kaziyin ve kucuk kucuk dograyin.
  2. Tencerede zeytinyagi ile yemeklik dogranmis sogani pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine kucuk kucuk dogranmis domatesi ve salcayi ekleyip, kavurun.
  3. Daha sonra dogranmis kabaklari da ekleyip bir miktar kavurun ve uzerine ayiklayip yikadiginiz pirinci ekleyin. Uzerine tuzu ve ustunu 1-2 parmak gececek kadar kaynar su ekleyin.
  4. Su kaynamaya baslayinca altini kisip, kabaklar yumusayana kadar pisirin. Altini kapatmadan once kucuk kucuk dogranmis nane, maydonoz ve dereotunu ekleyip, biraz daha kaynatip, altini kapatin.
  5. Yemegi servis tabagina aldiktan sonra isterseniz sumakla, isterseniz sarimsakli yogurtla servis edin.

Afiyet, bol vitamin olsun :)

1 yorum:

  1. Çok lezzetli ve güzel görünüyor bence.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil