Kabak yemegini herkes sevmez ama ben ozellikle zeytinyaglisini cok severek yiyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.
Gelelim benim tarifeme :)
Malzemeler: (4 kisilik)
4 adet kabak
1 adet orta boy sogan
2 adet domates
1/2 yemek kasigi salca (domatesler kirmizi ve sulu ise koymaya gerek yok)
1/2 cay bardagi pirinc
Zeytinyagi
Tuz
Nane, maydonoz, dere otu
Sumak(istege bagli, denedim ben sevdim)
Uzeri icin sarimsakli yogurt (yogurtsuz da gayet guzel)
Yapilisi:
- Kabaklari yikayin , disini kaziyin ve kucuk kucuk dograyin.
- Tencerede zeytinyagi ile yemeklik dogranmis sogani pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine kucuk kucuk dogranmis domatesi ve salcayi ekleyip, kavurun.
- Daha sonra dogranmis kabaklari da ekleyip bir miktar kavurun ve uzerine ayiklayip yikadiginiz pirinci ekleyin. Uzerine tuzu ve ustunu 1-2 parmak gececek kadar kaynar su ekleyin.
- Su kaynamaya baslayinca altini kisip, kabaklar yumusayana kadar pisirin. Altini kapatmadan once kucuk kucuk dogranmis nane, maydonoz ve dereotunu ekleyip, biraz daha kaynatip, altini kapatin.
- Yemegi servis tabagina aldiktan sonra isterseniz sumakla, isterseniz sarimsakli yogurtla servis edin.
Afiyet, bol vitamin olsun :)
Çok lezzetli ve güzel görünüyor bence.
YanıtlaSilSevgiler.