6 Eylül 2009 Pazar

BALIK KEYFI


Gectigimiz Cuma gunu yapmis oldugumuz balik keyfi. Menude balik oldugu zaman yaninda cok fazla cesit olmuyor bizim evde. Bol salata ve corba eslik ediyor baligin yanina genellikle. Yine klasik bir balik sofrasi ve canim arkadaslarimiz...
Menudekiler: Balik, domates corbasi, cevizli yesil salata, biber dolmasi ve kirmizi biber sosu.
Denizden yillar once topladigimiz deniz kabuklari. Denizden cikan herseyi cok seviyorum :)

Baligi genellikle firinda yapiyorum. Ozellikle buyuk baliklari. Ben temizlenmis baliklari yikayip, bicakla her iki tarafina derin cizikler yapiyorum. Uzerine ve icine ise bir kapta hazirlamis oldugum zeytinyagi, tuz ve karabiber karisimini suruyorum. Limon dilimleri ve kirmizi biberle susluyorum. Pisirme kagidi serdigim tepsiye dizip, turbo firinda yaklasik 30 dakika pisiriyorum. En saglikli ve en lezzetli yemeklerden biri.

8 yorum:

  1. Gerçekten çok lezzetliydi herşey, eline sağlık Burçincim. Konseptle bütünlük sağayan detaylar da çok hoştu. Fotoğraflar da güzel çekilmiş hani :)
    Yamaç

    YanıtlaSil
  2. Canım, çok şık bir sofra olmuş. eminim yemeklerde lezzetlidir. Önceden tecrübe ettiğimiz için gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum bunu... yalnız çok kıskandım şimdi, keşke biz de sizlerle olabilseydik o akşam... :-)))
    öptüm...
    Hasret

    YanıtlaSil
  3. Herşey harika görünüyor. Çok güzel.
    Çok şık duruyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım bloğum yazdım sanada yazıyım burdan.
    Ispanaklı erişte için ıspanağı haşlayıp püre haline getirdim.

    YanıtlaSil
  5. yavrum balık çok çokgüzel olmuş masa düzeni birharıka ellerine sağlik seni kutluyorum
    annen

    YanıtlaSil
  6. Tskler maydonoz. Beni cok mutlu ettin :)

    YanıtlaSil
  7. İyi hafta sonları canım.

    YanıtlaSil