15 Kasım 2009 Pazar

PIZZA


Bu ev yapimi pizzayi cok uzun zaman once Yamac'la birlikte yapmistik. İlk kez yapilan bir pizzaya gore oldukca basarili ve lezzetli bir pizzaydi. O kadar lezzetliydi ki pistikten sonra fotografini cekmeye bile zamanimiz olmadi :)
Malzemeler:
Hamuru icin,
  • 2 bardak un
  • 1.5 su bardagi su
  • 1 tatli kasigi maya
  • 1 cay kasigi tuz

(Bu malzemeler kalin hamurlu bir pizza icin, siz ince hamurlu istiyorsaniz malzemeleri tam yari yariya azaltin)

Sosu icin,

  • 3 yemek kasigi salca
  • 1 fincan su
  • 1 tatli kasigi sarimsak sosu (varsa)
  • 1 tatli kasigi kekik
  • 1 tatli kasigi nane
  • Tuz, karabiber

Ust malzeme icin,

İstediginiz miktarda

  • Salam
  • Sucuk
  • Yesil biber
  • Cekirdeksiz zeytin
  • Mantar
  • Misir
  • Rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi:

  • Hamuru yapmak icin tum malzemeleri karistirip yogurun ve 1 saat kabarmasi icin bekletin. (Ekmek yapma makinaniz varsa, hamur bolumunde hamurunuzu hazirlayabilirsiniz)
  • Sos malzemelerinin hepsini karistirin.
  • Mayalanan hamuru yuvarlak sekilde acin.
  • Uzerine sosu bir firca yardimiya surun.
  • Uzerine ince ince kesmis oldugunuz malzemeleri ekleyin.
  • Pisirme kagidi serdiginiz tepside onceden isitilimis 190 derece firinda yaklasik 30 dakika pisirin.

2 yorum:

  1. hmmm kokusu burnuma geldi valla :) ilk deneme için gerçekten çok başarılı olmuştu pizzamız, bizimkiler neredeyse parmaklarını da yiyecekti:) ellerimize sağlık Burçincim :)
    en kısa zamanda tekrarlayalım derim:)

    YanıtlaSil
  2. Iste buna hayir diyemem:) ELlerinize saglik

    YanıtlaSil