Bu ev yapimi pizzayi cok uzun zaman once Yamac'la birlikte yapmistik. İlk kez yapilan bir pizzaya gore oldukca basarili ve lezzetli bir pizzaydi. O kadar lezzetliydi ki pistikten sonra fotografini cekmeye bile zamanimiz olmadi :)
Malzemeler:
Hamuru icin,
- 2 bardak un
- 1.5 su bardagi su
- 1 tatli kasigi maya
- 1 cay kasigi tuz
(Bu malzemeler kalin hamurlu bir pizza icin, siz ince hamurlu istiyorsaniz malzemeleri tam yari yariya azaltin)
Sosu icin,
- 3 yemek kasigi salca
- 1 fincan su
- 1 tatli kasigi sarimsak sosu (varsa)
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi nane
- Tuz, karabiber
Ust malzeme icin,
İstediginiz miktarda
- Salam
- Sucuk
- Yesil biber
- Cekirdeksiz zeytin
- Mantar
- Misir
- Rendelenmis kasar peyniri
Yapilisi:
- Hamuru yapmak icin tum malzemeleri karistirip yogurun ve 1 saat kabarmasi icin bekletin. (Ekmek yapma makinaniz varsa, hamur bolumunde hamurunuzu hazirlayabilirsiniz)
- Sos malzemelerinin hepsini karistirin.
- Mayalanan hamuru yuvarlak sekilde acin.
- Uzerine sosu bir firca yardimiya surun.
- Uzerine ince ince kesmis oldugunuz malzemeleri ekleyin.
- Pisirme kagidi serdiginiz tepside onceden isitilimis 190 derece firinda yaklasik 30 dakika pisirin.
hmmm kokusu burnuma geldi valla :) ilk deneme için gerçekten çok başarılı olmuştu pizzamız, bizimkiler neredeyse parmaklarını da yiyecekti:) ellerimize sağlık Burçincim :)
YanıtlaSilen kısa zamanda tekrarlayalım derim:)
Iste buna hayir diyemem:) ELlerinize saglik
YanıtlaSil