Hmmmm missss gibi barbunya. Cok lezzetli coookkkk.
Malzemeler:
- 1/2 kg taze barbunya
- 1 sogan
- 2 adet kucuk havuc
- 4-5 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi seker
- Tuz
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi salca
- 2 adet domates
- Bir tutam maydonoz
- 1 adet limon
- Barbunyalari ayiklayip yikadiktan sonra, tencerede uzerini gececek kadar su koyup 7-8 dk. haslayin.
- Haslanan barbunyalari suzun ve icine 1/2 limon suyu sıkıp karistin.
- Duduklu tencerede sogani kup kup dograyip yagda biraz kavurun.
- Havucu kaziyip ince ince dograyin.
- Sarimsagi ayiklayip dograyin ve havuclarla birlikte sogana ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra salcasini, sekerini, tuzunu ve kabuklari soyulmus domatesleri ekleyin.
- Uzerine 1 su bardagi sicak su ekleyip duduklunun kapagini kapatin.
- Buhar ciktiktan sonra ocagin altini kisip 15-20 dakika pisirin.
- Soguduktan sonra servis tabagina alip, uzerine yarim limon suyu sıkıp maydonozla susleyebilirsiniz.
Sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileği ile..
YanıtlaSil