30 Ekim 2010 Cumartesi

BARBUNYA


Hmmmm missss gibi barbunya. Cok lezzetli coookkkk.

Malzemeler:
  • 1/2 kg taze barbunya
  • 1 sogan
  • 2 adet kucuk havuc
  • 4-5 dis sarimsak
  • 1 tatli kasigi seker
  • Tuz
  • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi salca
  • 2 adet domates
  • Bir tutam maydonoz
  • 1 adet limon
Hazirlanisi:
  • Barbunyalari ayiklayip yikadiktan sonra, tencerede uzerini gececek kadar su koyup 7-8 dk. haslayin.
  • Haslanan barbunyalari suzun ve icine 1/2 limon suyu sıkıp karistin.
  • Duduklu tencerede sogani kup kup dograyip yagda biraz kavurun.
  • Havucu kaziyip ince ince dograyin.
  • Sarimsagi ayiklayip dograyin ve havuclarla birlikte sogana ekleyin.
  • Biraz kavurduktan sonra salcasini, sekerini, tuzunu ve kabuklari soyulmus domatesleri ekleyin. 
  • Uzerine 1 su bardagi sicak su ekleyip duduklunun kapagini kapatin.
  • Buhar ciktiktan sonra ocagin altini kisip 15-20 dakika pisirin.
  • Soguduktan sonra servis tabagina alip, uzerine yarim limon suyu sıkıp maydonozla susleyebilirsiniz.
 Afiyet olsun :)

1 yorum: