Gelelim tarifimize;
Malzemeler:
Kek icin:
- 5-6 adet kuru incir
- 1 su bardagi ceviz ici
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi un
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardagi su
- 1 yemek kasigi nescafe
- 1/2 su bardagi toz seker
- 2 yemek kasigi nisasta
- 2 yemek kasigi un
- 1 lt sut
- 5 yemek kasigi toz seker
- 50 gr tereyag
- 1 paket toz krem santi
- İncirleri ufak ufak dograyip, suda yumusamasi icin bekletin.
- Kek hamuru icin yumurta ve sekeri cirpin.
- İcine cevizi, elenmis unu, kabartma tozunu ve vanilyayi ekleyip karistirin.
- En son yumusamis olan incirleri ekleyip, hamuru dikdortgen bir borcama dokun.
- Onceden isitilmis 160 derece firinda pisirin.(cok kabarmayan, pandispanya kalinliginda bir kek olacak)
- Kekiniz piserken, muhallebiyi hazirlamaya baslayin. Bunun icin, sutun icine nisasta, un ve toz sekeri koyup, muhallebi kivamina gelene mkadar pisirin.
- Muhallebinin pismesine yakin tereyagini ekleyin.
- Pistikten 5 dk. sonra 1 poset krem santiyi ekleyip, mikserle iyice cirpin.
- Kek pistikten sonra firindan cikarip yaklasik 5 dk. havalandirin.
- Su, nescafe ve toz sekerden olusan serbeti hazirlayin.(pismeyecek, sadece malzemeler karistirilacak)
- Kekin uzerinde bicakla bir kac delik acip serbeti kekin uzerine dokun.
- Yaklasik 5 dk. bekleyip muhallebiyi kekin uzerine yayin.
- Buz dolabinda yaklasik 2-3 saat bekletin.
- Uzerini istersenin kakao, findik, antep fistigi ile susleyebilirsiniz.
Teeyzeemee
YanıtlaSil