14 Mayıs 2011 Cumartesi

INCIRLI TATLI


Uzuunnnnn bir aradan sonra tekrar bloguma donmek ne guzel. Hem benim hamileligimde zor gecirdigim gunler, hem de bloglarin kapatilmasi bu sureci iyice uzatti. Umarim artik daha sık blogumla ilgilenecegim. Ayrica hamilelikle ilgili gecirdigim gunlere de ayri bir bolumde deginmek istiyorum. Ama oncelik, yayinlanmak uzere uzun zamandir bekleyen ve gozum kapali her misafire yapilabilecegim bir tatli. Bu tatliyi yillar once blog arkadaslarimdan birinin sitesinde gorup uygulamistim ve bir daha da vazgecemedim zaten :)
Gelelim tarifimize;

Malzemeler:

Kek icin:
  • 5-6 adet kuru incir
  • 1 su bardagi ceviz ici
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Serbet icin:
  • 1.5 su bardagi su
  • 1 yemek kasigi nescafe
  • 1/2 su bardagi toz seker
Muhallebi icin:
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • 2 yemek kasigi un
  • 1 lt sut
  • 5 yemek kasigi toz seker
  • 50 gr tereyag
  • 1 paket toz krem santi
Yapilisi:
  • İncirleri ufak ufak dograyip, suda yumusamasi icin bekletin.
  • Kek hamuru icin yumurta ve sekeri cirpin.
  • İcine cevizi, elenmis unu, kabartma tozunu ve vanilyayi ekleyip karistirin.
  • En son yumusamis olan incirleri ekleyip, hamuru dikdortgen bir borcama dokun.
  • Onceden isitilmis 160 derece firinda pisirin.(cok kabarmayan, pandispanya kalinliginda bir kek olacak)
  • Kekiniz piserken, muhallebiyi hazirlamaya baslayin. Bunun icin, sutun icine nisasta, un ve toz sekeri koyup, muhallebi kivamina gelene mkadar pisirin.
  • Muhallebinin pismesine yakin tereyagini ekleyin.
  • Pistikten 5 dk. sonra 1 poset krem santiyi ekleyip, mikserle iyice cirpin.
  • Kek pistikten sonra firindan cikarip yaklasik 5 dk. havalandirin.
  • Su, nescafe ve toz sekerden olusan serbeti hazirlayin.(pismeyecek, sadece malzemeler karistirilacak)
  • Kekin uzerinde bicakla bir kac delik acip serbeti kekin uzerine dokun.
  • Yaklasik 5 dk. bekleyip muhallebiyi kekin uzerine yayin.
  • Buz dolabinda yaklasik 2-3 saat bekletin.
  • Uzerini istersenin kakao, findik, antep fistigi ile susleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder