14 Mart 2013 Perşembe

KREP




Sabah kahvaltilarinda, karninizin aciktigi her anda pratik ve lezzetli atistirmaliginiz krep. Bizim evde genelde pazar kahvaltilarinda bize eslik ediyor. Tarif kardesim Deniz'den. Bu olculerle yaklasik 10 adet krepiniz cikiyor. Ben krep tavasi olarak asagida gordugunuz Tantitoni marka 22 cm lik krep tavasini kullaniyorum. Fiyati cok uygun, orta buyuklukte krep yapmak icin de ideal.


                                                  


Malzemeler:
  • 1 su bardagi sut
  • 1 su bardagi + 1 corba kasigi un
  • 2 yumurta
  • 1 corba kasigi toz seker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 miktar yag
Hazirlanisi:
  • Seker ve yumurtalari cirpin.
  • Azar azar bir bardak un ve tuzu ekleyin.
  • Karisim katilasmaya basladiginda yavas yavas sutu ekleyip, iyice cirpin.
  • Bulundugu kabin agzini kapatip, yaklasik 1 saat buzdolabinda dinlendirin.
  • Pisirmeden once buzdolabindan cikarip, 1 kasik un ve kabartma tozunu ekleyip karistirin.
  • Tavayi cok az yaglayip kizdirin.
  • Kizgin tavaya 1 kepce hamurdan koyun.
  • Uzerinde gozenekler olustugunda diger tarafini cevirip, her iki yuzunu de pisirin.
  • Sıcak olarak peynirle, nutella veya bal/recelle servis edin.
Afiyet olsun :)



2 yorum:

  1. ahh ahh yarın yapacağım arasına nutella sürüp yiyeceğim inşallah:)))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canim benim ellerine saglik...

    YanıtlaSil