19 Mayıs 2013 Pazar

ZEYTINYAGLI KURU BIBER DOLMASI




Normal biber dolmasini defalarca yaptim; ancak kuru biber dolmasini ilk kez yapmaya cesaret edebildim. Denemeye degermis :) Bu arada dolmalarda pirincin olcusunu ben biberlerin sayisina gore ayarliyorum. Eger biberler kucuk ise tatli kasigi, buyuk ise yemek kasigina gore olcuyorum.

Malzemeler:
  • 25 adet kurutulmus biber dolmasi
  • 1 buyuk kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • Yaklasik 25 tatli kasigi pirinc
  • 1 caybardagi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • Tuz, karabiber, sumak, toz kirmizibiber, nane, pulbiber
  • 2 yemek kasigi nar eksisi

Yapilisi:
  • Kurutulmus biberleri yikayip, kaynamis suda yumusayincaya kadar bekletin.
  • Sogani rendeleyip, ince dogranmis sarimsakla birlikte zeytinyaginda kavurun.
  • Uzerine salca, pirinc ve 1 caybardagi sicak su ekleyip, salcanin kokusu cikana kadar kavurun.
  • Altini kapatip, baharatlari ve nar eksisini ekleyin.
  • Biberlerin 3/4 unu ic malzeme ile doldurup, elinizle agiz kisimlarini yapistirin ve tencereye dizin.
  • Uzerini gececek kadar su ilave edip, bir tabak yardimi ile uzerine agirlik yapin ve kisik ateste pirincler yumusayana kadar pisirin.
Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder