Ezogelin corbayi cok sevmeme ragmen nedense yapimini gozumde cok buyutuyordum. Bu kadar kolay oldugunu bilseydim bu kadar beklemezdim. Hem cocuklar, hem buyukler icin gercekten doyurucu ve saglikli bir corba.
Malzemeler:
- 1/2 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 yemek kasigi pirinc
- 1 yemek kasigi bulgur
- 1 adet orta boy sogan
- 1 yemek kasigi salca
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 7 su bardagi su/tavuk suyu
- Tuz, nane, kekik
Yapilisi:
- Sogani kucuk kucuk dograyip zeytinyagi/tereyagi karisiminda kavurun.
- Salca ve unu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Suyunu ilave edin.
- Su kaynadiktan sonra mercimek, bulgur ve pirinci ekleyin.
- Bakliyatlar pisince tuz, nane ve kekigi ekleyin, karistirip atesin altini kapatin.
- Corbanizi yerken uzerine kimyon ve limon suyu eklemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder