4 Aralık 2020 Cuma

 LORLU ERİŞTE


Malzemeler:

  • 2 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı terayağı
  • 1 su bardağı tuzlu lor
  • 1 çay bardağı kırık ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yapılışı:

  • Tereyağını eritin.
  • Suyunu ilave edin.
  • Su kaynayınca tuzunu ve erişteyi ekleyin.
  • Erişte pişene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Erişteleri süzüp, biraz dinlendirin.
  • Üzerine peynir, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Ceviz ve maydonoz yaprakları ile süsleyin.
,Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder