1 Eylül 2009 Salı

KIRMIZI BIBERLI SOS




Yok boyle bir sos :) Pazar gunu Sevi'cigimin tavsiyesiyle yapmis oldugumuz kirmizi biberli sos. İster yemegin yaninda, ister ekmegin uzerine surup yiyin. Bu sosu tadan herkes bayildi. Kavanozlarca siparis aldim. Deneyin siz de cok seveceksiniz.
Asagida verecegim olculerle yarim kavanoz cikti. Bu benim icin de denemeydi. Ama en kisa zamanda bir kac kavanoz yapacagim.
Simdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 kilo kirmizi salcalik biber
  • 2 dis sarimsak
  • Biraz zeytin yagi
  • Tuz, sumak, karabiber, nane
  • Bir kac damla limon suyu
  • 2 yemek kasigi salca

Yapilisi:

  • Once biberlerin sap kisimlarini kesip icindeki cekirdekleri cikarin ve yikayin.
  • Daha sonra duduklu tencerede yaklasik 25 dk kaynatin.
  • Haslanmis biberlerin zar gibi kabuklarini soyup rondonun icine koyun.
  • Uzerine salca, sarimsak, baharatlar ve limon suyunu ekleyip rondodan gecirin.
  • En son uzerine biraz zeytin yagi gezdirip kavanozlara koyup, buzdolabinda saklayin.

4 yorum:

  1. Eleerinize sağlık harika gözüküyor.Mimlendiniz ödülünüzü blogumdan alabilirsiniz...tebrikler

    YanıtlaSil
  2. biber sosunuz çok harika olmuş mutlaka deniycem annen

    YanıtlaSil
  3. canımmmmm.... sıten cok guzel olmus, daha fazla tarıf ıstıyorum ona gore...
    buarada sosu denedım 2 kat olculerle yaptım 2 kavanoz oldu bırısı ablama :)
    ellerine saglık optum....

    YanıtlaSil
  4. KIRMIZI BİBER SOSUNUZ HARİKA GÖZÜKÜYOR YAPMAK İSTEDİM ANCAK MALZEME LİSTESİNİ YAZMAMIŞSINIZ BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM. SEVGİLER
    DEMET

    YanıtlaSil