Et sote:
Malzemeler:
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet kuru sogan
- 3 adet domates
- 2 adet yesil biber
- 1/2 paket mantar
- Zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik
Hazirlanisi:
- Etleri yikayin ve suzun.
- Tencereye aldiginiz etleri yagsiz olarak cevirin.
- Etler suyunu salip tekrar cektikten sonra arada karistirarak pisirin.
- Suyunu ceken etlerin uzerine zeytinyagi, yemeklik dogranmis soganlari ekleyip kavurun.
- Uzerine 3 su bardagi kadar sicak su ekleyip kisik ateste etleri pismeye birakin.
- Etler pismeye yakin biberleri, mantari ve dogranmis domatesleri ekleyin.
- Son olarak uzerine baharatlari ekleyip pistiginde ocaktan alin.
Pilav:
Genelde butun yemekleri 2 kisilik yapmaya calisiyorum. Evde 2 kisiyiz ve ertesi gune kalan yemekler maalesef pek istekli yenmiyor bizde. O yuzden bu pilavin tarifini 2 kisiye uygun olarak veriyorum.
(2 kisilik)
Malzemeler:
- 1 su bardagi pirinc
- 2 yemek kasigi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1,5 su bardagi kaynamis su/et suyu
- Tuz
- 1 cay kasigi limon suyu
Hazirlanisi:
- Pirincleri ayiklayip suda yikayin.
- Tereyagini eritin.
- Yagin uzerine sehriyeleri ekleyip rengi koyulasina kadar kavurun.
- Uzerine pirincleri ekleyip biraz karistirin.
- Et suyunun icine tuzu ekleyip karistin.
- Tuzlu suyu pirinclerin uzerine ekleyin.
- 1 cay kasigi limon suyu (pilavin daha beyaz olmasi icin) ilave ettiginiz pilavin altini kisip, pirincler suyunu cekene kadar pisirin.
- Pilavin altini kapatip, uzerine kagit havlu koyup 15 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.
hayır denmeyecek bir lezzet şifa olsun
YanıtlaSil