30 Kasım 2009 Pazartesi

KIYMALI PATLICANLI BOREK


Uzuuunnnn zamandir sitemi guncelleyemedim. Ama bu borekle bu arayi telafi etmek istiyorum. Cunku gercekten cok lezzetli, doyurucu ve herkesin begenisini kazanmis bir borek.

Malzemeler:
  • 300 gr kiyma
  • 3-4 adet yufka
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 patlican
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • 1/2 su bardagi sut
  • 1/2 su bardagi zeytinyagi/misirozu yagi
  • Tuz, karabiber

Yapilisi:

  • Oncelikle patlicanlari alacali olarak soyup, tuzlu suda yarim saat bekletin.
  • Kiymayi ve kucuk kucuk dogranmis kuru sogani 2 yemek kasigi zeytinyagi ile kavurun.
  • Ayri bir yerde patlicanlarin suyunu suzup, biberlerle birlikte 4 yemek kasigi zeytin yaginda kavurun.
  • Patlicanlar pismeye yakin uzerine kabuklari soyulmus ve kucuk kucuk dogranmis domatesi ekleyin ve biraz daha kaynatin.
  • Ayri yerde kavurdugunuz kiymayi patlicanlarin uzerine ekleyip, tuz ve karabiberle karistirin.
  • 1/2 su bardagi sut ve zeytin yagini karistirin.
  • Yaglanmis firin tepsisine yufkalarinizin 2 tanesini yayin. Uzerine hazirlamis oldugunuz borek harcininin tamamini dokun. Daha sonra uzerine kalan 2 yufkayi daha yerlestirin.
  • Boregi bicak yardimiyla karelere bolun.
  • Hazirlamis oldugunuz sut-yag karisimini boregin uzerine dokun.
  • 200 derece firinda yaklasik 40 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..

    YanıtlaSil
  2. Ic harci gayet lezzetli oldu ancak boregim cok kuru ve fazla citir oldu :(( Bu islerde yeniyim tarifi aynen uyguladim acaba sorun neden olabilir ???

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Adsiz,

    Boregin asli, zaten citir citir olmasi. Ancak firinlardaki pisirme ayaralarinin farkli olmasindan dolayi, eger daha yumusak bir borek olmasini istiyorsan firinda daha az pisirebilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Biz de bu böreği farklı şekilde yapıyoruz, en alt kata 1 yufka döşeyip üzerine yoğurt-yumurta-sıvıyağdan oluşan karışımı döküp üserine yarım yufka koyup gene aynı karışım ve patlıcanın harcından koyuyoruz geri kalan 2 yufkanın her katına da bunu yapıp en son katını kapattıktan sonra tekrar aynı sosu döküp fırına veriyoruz

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar bloğunuzu tesadüfen nette patlıcanlı börek tarifi ararken keşfettim :)))
    Çok beğendim, ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
    Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Sevgiler...

    YanıtlaSil